Οι «τεμπέληδες» Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες από πολλούς Ευρωπαίους

Καθηγητές και εργατολόγοι σχολιάζουν την έκθεση του ΟΟΣΑ


ΕΛΛΑΔΑ
9:06
11/02/2018
Οι «τεμπέληδες» Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες από πολλούς Ευρωπαίους
29
loading

Περισσότερες ώρες εργάζονται οι Έλληνες, σε σχέση με τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, όπως καταδεικνύουν τα νέα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Organization for Economic Cooperation and Development).

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, καταγράφουν την εργασία σε 35 μέλη του από το «δυτικό κόσμο», όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε τα πιο προηγμένα σε οικονομικούς όρους κράτη και δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών, με το μέσο Έλληνα να δουλεύει 2.035 ώρες το χρόνο. Στον αντίποδα, οι Γερμανοί εργάζονται μόλις 1.363 ώρες. Στις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι εργάζονται 1.783 ώρες το χρόνο και έρχονται στο μέσο της κατάταξης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του OECD, η Γερμανία καταφέρνει να έρχεται πρώτη σε παραγωγή, με τους Γερμανούς εργαζόμενους να είναι 27% πιο παραγωγικοί από τους Βρετανούς που δουλεύουν περίπου 1.680 ώρες το έτος. Ακόμη, Ολλανδοί, Γάλλοι και Δανοί, εργάζονται λιγότερες από 1.500 ώρες το χρόνο κατά μέσο όρο, ενώ οι Δανοί έχουν και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στην υφήλιο, με βάση την έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Σύμφωνα με τη στατιστική καταγραφή του ΟΟΣΑ, ο «μέσος όρος του χρόνου εργασίας» αφορά στο σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι μορφές απασχόλησης (πλήρης και μερική απασχόληση).

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης, επισημαίνει ότι τα νεότερα εμπειρικά ευρήματα καταδεικνύουν κάτι το οποίο είναι γνωστό, δηλαδή ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αξιολογώντας τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο κ. Αργείτης διαπιστώνει ότι η παραγωγικότητα της εργασίας στην Ελλάδα συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την εντατικοποίηση της εργασίας, καθώς το παραγωγικό, τεχνολογικό παράδειγμα της οικονομίας εξακολουθεί να εμφανίζει μεγάλη καθυστέρηση. «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί μία διατηρήσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και λιγότερο χρόνο εργασίας, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να είναι πιο αποδοτικοί» σημειώνει ο ίδιος.

Παράλληλα, τονίζει ότι, εάν συγκριθούν οι αμοιβές των Ελλήνων εργαζομένων με το χρόνο εργασίας που εκείνοι δεσμεύουν, «καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μία τεράστια αδικία σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι είναι πάρα πολύ χαμηλά αμειβόμενοι».

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι το μοντέλο της οικονομίας στηρίζεται πάνω στην εκμετάλλευση και στην αδικία σε βάρος των εργαζομένων, ενώ θεωρεί ότι αυτό που έχει ανάγκη η χώρα, είναι να μεταβεί άμεσα σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, στην ποιότητα της εργασίας και σε καλύτερες αμοιβές εργασίας.

«Οι μύθοι σπάνε ο ένας μετά τον άλλον» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, εκφράζοντας την άποψη ότι, στην αρχή της οικονομικής κρίσης και προκειμένου να επιβληθούν σκληρά δημοσιονομικά μέτρα σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων, «οι Έλληνες εργαζόμενοι κατασυκοφαντήθηκαν ότι εργάζονται λιγότερο και χαρακτηρίστηκαν τεμπέληδες». «Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, όμως, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα ότι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας είναι οι πλέον σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη» σχολιάζει ο κ. Καραγεωργόπουλος.

«Παρόλα αυτά»- συμπληρώνει -«τόσο οι συνθήκες εργασίας, όσο και οι όροι αμοιβής των Ελλήνων εργαζομένων, δεν έχουν καμία αντιστοίχιση με τις ώρες που απασχολούνται». «Αυτό συμβαίνει, γιατί, τα τελευταία χρόνια, έχουν απορρυθμιστεί πλήρως το συλλογικό και το ατομικό εργατικό δίκαιο, κατ' επιταγή των μνημονιακών δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η χώρα» διευκρινίζει ο ίδιος.

Για το θέμα της παραγωγικότητας, ο κ. Καραγεωργόπουλος σημειώνει ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν διαθέτουν τα τεχνολογικά εργαλεία, προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, όχι την αποδοτικότητά τους, αλλά ούτε και την απαιτούμενη κατάρτιση, γεγονός που έχει αντίκτυπο στην παραγωγικότητα. «Η πολιτεία δεν επενδύει πραγματικά στην κατάρτιση και την επανακατάρτιση των Ελλήνων εργαζομένων, ειδικά στις νέες τεχνολογίες, έτσι ώστε να υπάρχει αντιστοίχιση μεταξύ των ωρών και των ημερών απασχόλησης του Έλληνα εργαζομένου με την παραγωγή» προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής εργασιακών σχέσεων και κοσμήτορας της σχολής πολιτικών επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιάννης Κουζής, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα στοιχεία του ΟΟΣΑ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα, κατά καιρούς, λέγονταν- ότι, δηλαδή, «στην Ελλάδα δουλεύουμε λίγο». Ο κ. Κουζής τονίζει ότι ο συμβατικός χρόνος εργασίας υπολογίζεται σε 40 ώρες εβδομαδιαίως, ενώ επισημαίνει ότι, αν ληφθεί υπόψη και ο χρόνος των ετήσιων αδειών με αποδοχές, αλλά και οι αργίες, που έχουν να κάνουν με το συνολικό ετήσιο χρόνο εργασίας, «στην Ελλάδα δουλεύουμε περίπου 70 ώρες παραπάνω σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτός είναι ο συμβατικός χρόνος εργασίας, χωρίς να συνυπολογιστεί ο πραγματικός χρόνος εργασίας, που είναι οι υπερωρίες, η υπερεργασία, κτλ. Αν συνυπολογιστεί και αυτός, οι ώρες εργασίας στην Ελλάδα πραγματικά εκτοξεύονται σε σύγκριση με το τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Ο κ. Κουζής εκτιμά ότι ένα από τα άλλοθι για τις παρεμβάσεις που έγιναν στην αγορά εργασίας, ήταν ότι, στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι δουλεύουν λίγο. «Από την άλλη πλευρά», όπως εξηγεί, «τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι, στη χώρα μας, οι εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερο, αλλά υπάρχει έλλειμμα παραγωγικότητας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες».

Σύμφωνα με τον κ. Κουζή, αυτό αποδεικνύει ότι ο τρόπος με τον οποίο οργανώνονται οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα και ο τρόπος λειτουργίας τους δεν είναι παραγωγικός. «Οι επιχειρήσεις δεν επενδύουν σε νέα τεχνολογία και στην κατάρτιση του εργατικού δυναμικού, για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα. Το θέμα της παραγωγικότητας έχει να κάνει περισσότερο με επιλογές των ίδιων των επιχειρήσεων. Δουλεύουμε πολύ, αλλά, ενδεχομένως, με λάθος τρόπο. Όμως, ο λάθος τρόπος έγκειται, κυρίως, στις επιλογές που υπερβαίνουν τους εργαζόμενους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

29
σχόλια
 1. avatar The Owl

  Τα κορόιδα που δουλεύουν σ' αυτήν την χώρα δουλεύουν πράγματι πάρα πολύ γιατί πρέπει
  α) να καλύψουν τον μη παραγωγικό χρόνο των δημοσίων υπαλλήλων και των πολιτικών που τους βολέψανε.
  β) να καλύψουν συντάξεις ανθρώπων που δεν έδωσαν τις ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές και δεν έχουν παράξει έργο που να καλύπτει τα ποσά που παίρνουν.
  γ) να παράξουν αρκετά για να πληρώσουν υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και φόρους εισοδήματος, που η πλειοψηφία δεν πληρώνει, γιατί λόγω μαύρων εσόδων θεωρείται στα όρια της φτώχειας.

 2. avatar aaa…

  να προσθεσουμε κ τις χαμενες ωρες στα μ.μ.μ κ ειδικα στα αστικα λεωφορια/τρολευ!!!

 3. avatar colonel Roy Mustang

  Πάντως νοιώθω ότι χαθήκαμε! Την ίδια ώρα της αγωνίας μας ψηφίζουμε για πολιτικούς μας τύπους με απαλά χέρια,μηδέν ένσημα,θεωρητικούς(:Τζουμάκας,Αλογοσκουφης,Βαρουφάκης,Κατρουγκαλος...)στην Οικονομία,Εργασία,Υγεία και Ασφαλιστικό! Μάλιστα δείχνει να άρεσε ομιλητής ,στο συλλαλητήριο,ο Θεοδωράκης,όμως θα μείνω καχύποπτος>Δεν ξέρεις τι,πως προκύπτει όταν τελειώνει η Αστεροσκονη....
  Τονίζω:Το καθεστώς μας εγκληματισε και διότι δαιμονοποίησε την δημιουργία κινουμένων σχεδίων για την μικρή και την μεγάλη οθόνη.Έχουμε στον τομέα ταλέντα,που ποτέ δεν θα βρουν καταξίωση,κυβερνητική υποστήριξη και αμοιβές˙είμαστε στο άκρως αντίθετο της Ιαπωνίας! Η δημιουργικότητα μας νοιάζει,κι όχι να γίνουμε Αριστεροί.

 4. avatar Μπουρδοερευνες

  Επειδη μας εχουν πρηξει οι ιδιωτικοι υπαλληλοι που εργαζονται ως "σκλαβοι", απαντηστε μου στο τι παραγετε ακριβως;
  Δηλ. ενας περιπτερας, ενας σερβιτορος καφετεριας ή εστιατοριου, ενας γραμματεας, ενας πωλητης καταστηματος λιανικης κλπ, τι παραγουν; "υπηρεσιες";
  Τρομερο! Μηπως να σας δινουν ισοθερμικες φανελες για να μην ιδρωνετε τοσο πολυ;;!!
  Ειστε ολοι αεριτζηδες!

  1. avatar χρηστος.

   Ενω εσυ τι παραγεις ?... τεμπελια ?....αρχιτεμπελαρε.

   1. avatar Μπουρδοερευνες

    Το σχολιο σου αποτελει παραδοχη οτι εχω δικιο. Ευχαριστω.

 5. avatar Dim Kent

  Ναι οκ... πείτε μας όμως και πως έγινε η μέτρηση γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν έχετε μετρήσει τους 800.000 δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται κατά μέσο όρο 2-3 ώρες την ημέρα και παίρνουν σύνταξη στα 50 τους ενώ θα έπρεπε στα 67, όπως στον δυτικό κόσμο. Επίσης, οι απεργίες μετράνε για εργατοωρες?

 6. avatar ΓιαννηςΑκαδημος

  Πολλές ώρες εργασίας δεν είναι καλύτερο που λίγες. Το θέμα είναι η παραγωγικότητα αυτές τις ώρες. Οι Γερμανοί με την εκπαίδευση και την τεχνολογία που έχουν παράγουν πολύ περισσότερο σε 1363 ώρες από ότι οι Έλληνες σε 2035...

  1. avatar Ellraiser

   Τον Γερμανο αν τον βαλης να ανοιγοκλεινη χειροκίνητα ένα διακοπτη αυτό θα κανη με στρατιωτικο παθος μεχρι να βγει στην συνταξη τιποτα παρα πανω.
   Ο Ελληνας θα βρει τροπο ο διακοπτης να ανοικλεινη μονος του και στον χρονο θα ασχοληθεί σε αλλους τομεις.
   Αυτή είναι η τεραστια διαφορα μας.
   Δεν ειμαστε ολοι καναπε και φραπε ξεκοληστε.
   Γι αυτό διαπρέπουμε στο εξωτερικο που σε δινουν την δυνατοτητα αναπτυξης-ερευνας.

  2. avatar Giorgis

   Ξέρω Γερμανούς, και όχι μόνο, που παράγουν το 1/20 από μένα. Γι αυτό και τους έχουμε πάρει όλες τις δουλειές στον κλάδο μου. Όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, οι Έλληνες δεν πιάνονται. Οι άλλοι απλώς στηρίζονται σε ένα καλό σύστημα παραγωγής. Το μυαλό τους όμως δεν λειτουργεί outside-the-box για να γίνουν πιο παραγωγικοί σε ατομικό επίπεδο.

   1. avatar Σωστος

    Χιλια τα εκατο εχεις δικιο..εδω ειμαι και τους βλεπω..αργα τα ζωα μας και δυο φορες διακοπη στο οχταωρο...ποιο αργοστροφο κοσμο δεν εχω ξαναδει..οτι πουν οι κανονες ..καμια προσπαθεια και δυνατοτητα αυτοσχεδιασμου..σκετα ζωντανα ειναι..

 7. avatar Μπουρδοερευνες

  Έχουν υπολογίσει και τις ώρες που κανουν απεργία, που χτυπάνε άλλοι τις καρτες ενω οι ΔΥ λειπουν, που πίνουν καφέ, που πάνε μια στιγμη για ψώνια κλπ;
  Τι σημαίνει άραγε το οτι υποτίθεται πως δουλεύουμε τόσες ώρες αλλά το ΑΕΠ είναι στον πάτο;

  1. avatar Kabamaru Igano

   Άσε με να μαντέψω... Μόνο εσύ δουλεύεις; όλοι οι άλλοι είναι τεμπέληδες;;;;

  2. avatar iojik

   Ρε τί ασχολείσαι? Οι δ.υ. δεν θα μας αφησουν να ορθοποδισουμε, ακόμα και αν δουλεύουμε 60 ωρες το 24ωρο.

 8. avatar χρηστος.

  Οταν λενε οι ξενοι, οτι οι Ελληνες ειναι τεμπεληδες δεν εννοουν τον ιδιωτικο τομεα.
  Αλλα τον δημοσιο.
  Μην λετε παραμυθια στον κοσμο. Τα μεγαλα παρτι εκει γινονται, απο εργαζομενους μεχρι διευθυνταδες...
  Απο την ξαπλα και τις υπερωριες μεχρι τις μιζες.
  Οι υπολοιποι ειμαστε σκλαβοι...

 9. avatar Stateless

  Η τεμπελιά δεν καθορίζεται με τις ώρες αλλά με τη παραγωγή.
  Δηλαδή ποιον θα πείτε τεμπέλη, αυτόν που σε 10 ώρες έκανε10 καρβέλια ψωμί ή αυτόν που σε 5 ώρες έκανε 100?
  Το καλοβάρεμα ΔΕΝ είναι εργασία.

  1. avatar Xountalas

   Μπηκε καποιος αλλος με τον λογαριασμο σου?Πρωτη φορα που διαβαζω ενα σωστο σχολιο εκ μερους σου.Αν δεν ησουν στο εξωτερικο,θα ειχες την αντιθετη αποψη απο αυτη που παρουσιασες τωρα.Προβλεπω μετα απο 100 χρονια να εχεις ανακαλυψει και τον πατριωτισμο.

   1. avatar Stateless

    Πάντα τα ίδια λέω που μετά λύπης μου, συμφωνείς.
    Ευτυχώς που ξέρω ότι και τα χαλασμένα ρολόγια 2 φορές την ημέρα πάνε σωστά, αλλιώς Θα ανησυχούσα.
    Κατάλαβες χαλασμένο ρολόι μας?

    1. avatar Age

     Μη χαίρεσαι στόκο γιατί δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Σκέψου ότι τον φούρνο (επιχείρηση) που λες μπορεί λόγω μίζας ή ανικανότητας το αφεντικό (κράτος) να τον έχει κάνει να χαλάει κάθε λίγο και λιγάκι. Λογικό λοιπόν ο καημένος ο εργάτης να βγάζει μικρή παραγωγή. Τι κάνει ο Σόρρος; Καλά; Α και τώρα που το είπα... ξέρεις ήταν ένας Ψόρρος που χε βγάλει βρώμα (χειραγωγούμενα ΜΜΕ και Στειτοτρολάκια) ότι ο «φούρνος» έχει ποντίκια. Φυσικά κανεις δεν ψώνιζε από κει. Μέχρι να φανερωθεί η αλήθεια (αν φανερωθεί) πάει το μαγαζί.

     1. avatar Stateless

      Όλοι οι φούρνοι της Ελλάδας χαλάνε?
      Τότε αυτό είσαι! Ένα χαλασμένο μαραφέτι είσαι στοκε.
      Εντάξει τα 400 χιλιάρικα του Σορος τα μοιραστηκαμε στο είπα. Από 3 σεντς ο καθένας μας πήρε.
      Τα 7 εκατομμύρια να μου πεις του brexit.
      Αλλά θα μου πεις αφού δεν το έγραψε το newsbeast, γαργάρα. Όπως πολλά άλλα κάνουμε γαργάρα. Κάνει όμως καλό στο λαιμουδακι σου.
      ΥΓ τα τρωκτικά είστε εσείς οι ίδιοι που ποτέ δεν θα βγήκε από τα περιττώματα σας.
      Γιατί? Γιατί δεν μαθαίνετε.

     2. avatar Age

      Δεν μπορώ να σε πάω κόντρα στον σχολιασμό γιατί είσαι επαγγελματίας. Φτυνιάρης (σωστά το έγραψα) βέβαια άμα πήρες τρία σεντς αλλά τι άλλο θα μπορούσες. Φυσικά κι όλοι οι «φούρνοι» στην Ελλάδα «χαλάνε». Με μίζες με «απεργίες» με μονοπώλια της ΕΕ. Κύριοι οι Stateless είναι ηλίου φαεινότερο αλλά και κατά παραδοχή του ότι είναι εκφραστής του Σόρρος. Έχει τα ίδια συμφέροντα(!) Τα συμπεράσματα δικά σας. Θυμηθείτε τις δήθεν αριστερές - ανθρωπιστικές θέσεις του για την λαθρομετανάστευση. Καταλαβαίνετε λοιπόν τους σκοπούς αυτού και των αφεντικών του. Στα δε δημοσιονομικά; Τόσο καιρό μας έλεγε ότι δεν δουλεύουμε δηλαδή «είστε τεμπέληδες». Τώρα με τα στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α εναντίων του το γύρισε στο «δουλεύετε αλλά δεν παράγετε εσείς οι Έλληνες» δηλαδή είμαστε ανίκανοι. Σας φτύνει στα μούτρα. ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ θέλουν να σας κρατάνε στο μαντρί - τόξο. Απορρίψατε τους!!!

     3. avatar Stateless

      Μόνο που "εμείς" είμαστε πολλά εκατομμύρια πολίτες.
      Πιο πολλοί από τους ρατσιστές brexiters.
      Και θα το πνίξουμε το brexit θα το δεις αυτό.
      ΥΓ τα "ίδια" τα συμφέροντα στα έγραψα ένα προς ένα.
      Μη γίνεσαι παραπάνω ηλιθια από ότι είσαι.

 10. avatar όταν δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός

  αυτά γίνονται... και εγώ όταν ήμουν ελλάδα δούλευα 14 ώρες και πληρωνόμουν για 8... Τώρα δουλεύω 8 και πληρώνομαι για αυτές κανονικά... όταν ο εργοδότης ξέρει ότι το κράτος είναι ανύπαρκτο σου λέει δούλεψε μέχρι να τελειώσει η δουλειά ή φύγε...

 11. avatar Ετ

  ΧρειΖομασταν τον Ο.Ο.Σ.Α για να μάθουμε ότι δουλεύουμε απο το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα βγάλουμε πέρα

 12. avatar Social Distortion

  Το πρόβλημα ήταν το 1,5 εκατ. Δημόσιο υπάλληλοι με τεράστιους μισθούς, μηδέν παραγωγικότητα, με πρόωρες και τεράστιες συντάξεις και εφάπαξ.

 13. avatar A. G

  Από εκεί να καταλάβεις πού μας φτάσανε οι προδότες πολιτικοί που μας κυβερνούν με τόση δουλειά, ενώ οι Γερμανοί δουλεύουν το μισό χρόνο από εμάς και μας κάνουν κουμάντο. Καλά να πάθουμε

 14. avatar iojik

  Όσοι δουλεύουν, δουλεύουν 12ωρα γθατί πτέοει να ταίσουν 750 000 δ.υ.

 15. avatar enas tempelis

  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ newsbeast ΑΦΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΚΤΩ ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ....ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ 2.500.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ 2.000.000 ΖΟΥΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ .....ΑΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 12 ΚΑΙ 14 ΩΡΕΣ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ....ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!!

 16. avatar Αναρχοαυτόνομος

  ειλωτες εχουμε καταντησει με μισθους πεινας γι αυτο θα σας αλλαξουμε τα φωτα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει