Άνοιξε χθες τις πόρτες του το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Χανίων για τους περίπου 500 πολίτες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη των αναγκών σίτισής τους.

Μέσα από μια διαδικασία, που διήρκησε περίπου τρεις μήνες, έγινε η επιλογή των δικαιούχων που με μια ειδική κάρτα μπορούν να επισκέπτονται το παντοπωλείο και να παίρνουν, κυρίως, είδη διατροφής.

«Είναι άνθρωποι, που κάποιοι από αυτούς ακόμα και πριν δύο μήνες είχαν τη δουλειά τους, το πρόγραμμά τους και σήμερα βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χρυσούλα Χατζηδάκη.
Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι ανάγκες των συσσιτίων της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Χανίων όπου βρίσκουν «καταφύγιο» τουλάχιστον 3.000 πολίτες, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς.

Μάλιστα εν όψει του Πάσχα ο δήμος αποφάσισε τη διανομή ποσού 10.000 ευρώ σε συσσίτια ιερών ναών. Στη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου θα διατεθεί το ποσό των 5.000 ευρώ. Με το ποσό των 1.000 ευρώ θα ενισχυθούν ο οι ναοί των Εισοδίων, του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας, του Αγίου Νικολάου Σούδας, ενώ 2.000 ευρώ θα διατεθούν προς τα συσσίτια της Σπλάντζιας.