Ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τα τέσσερα Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια του νησιού, διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου – Αγροτουρισμού, στις 3 4 και 5 Απριλίου 2012.

Σύμφωνα με το cretalive.gr η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει στα Χανιά την Τρίτη 3 Απριλίου στις 10 π.μ. στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, την Τετάρτη το συνέδριο θα μεταφερθεί το πρωί στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου και το απόγευμα στο Πάνορμο Ρεθύμνου, ενώ οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 5 Απριλίου με επισκέψεις σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα αναφερθούν μεταξύ άλλων στους παράγοντες που διαμορφώνουν την ζήτηση του αγροτουρισμού, στην σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον αγροτουρισμό, στην μεγάλη και μικρή κλίμακα του χωροταξικού σχεδιασμού στο μέλλον της επιχείρησης τουρισμού υπαίθρου στις Ευρωπαϊκές χώρες, κ.α.

Μεταξύ των ομιλητών, ο Ευρωβουλευτής μέλος των Επιτροπών Γεωργίας – Ανάπτυξης υπαίθρου, Σπύρος Δανέλλης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η καθηγήτρια Aγροτικής Oικονομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Όλγα Ιακωβίδου, και ο Πρόεδρος δικτύου «Τα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας» Fiorello Primi κ.α.