Το ποσό των σχεδόν 350.000 ευρώ κατάφερε να πάρει ο δήμος Στυλίδας από εξοφλήσεις υποχρεώσεων που απέρρεαν από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμών. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από τις απαραίτητες ενέργειες και επαφές που έκανε ο δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος με κυβερνητικούς παράγοντες.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Μιλώντας στο newsbeast.gr o δήμαρχος Στυλίδας είπε σχετικά: «Κοιτάξτε αυτά τα χρήματα τα πήραμε για να τα δώσουμε για παλιά χρέη που είχε ο Δήμος, που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Έπρεπε να πληρωθούν σε τρίτους και σε κάποιους εργαζόμενους. Γίνανε όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Πήγαμε κάτω στο Υπουργείο, συνεργαστήκαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες. Κατάλαβαν το δίκαιο του αιτήματος. Μπορέσαμε πέραν των υπηρεσιακών παραγόντων να έρθουμε σε επαφή και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και οι άνθρωποι αφού κατανόησαν το δίκαιο του αιτήματος μας βοήθησαν».

Τα χρήματα αυτά σίγουρα «λύνουν» τα χέρια του δήμου ώστε να γίνουν κάποια έργα. «Αυτά τα χρήματα τώρα θα πάνε για το κοινό καλό. Πρόκειται για μικρά έργα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη. Δρόμοι κάποια μικρά αντιπλημμυρικά», είπε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Στυλίδας.

Ο δήμος Στυλίδας, μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση, «εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο Υπουργείο Εσωτερικών, στα στελέχη που απαρτίζουν την Δ/νση Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα στον Υπουργό κ. Π. Σκουρλέτη για την άμεση ανταπόκρισή τους  στις ανάγκες του Δήμου Στυλίδας, αναφορικά με την εξόφληση των υποχρεώσεων που απέρρεαν από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμών, εγκρίνοντας και αποδίδοντας στον Δήμο Στυλίδας  επιχορηγήσεις  ύψους  287.957,08 ευρώ και 59.522,33 ευρώ».

  • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.