Δήμαρχος Χίου: Στην Ευρώπη νομίζουν πως οι μεταναστευτικές ροές έχουν σταματήσει

Τι δήλωσε στο διεθνές συνέδριο για το προσφυγικό - μεταναστευτικό «Act Now»


ΕΛΛΑΔΑ
13:23
30/01/2018
Δήμαρχος Χίου: Στην Ευρώπη νομίζουν πως οι μεταναστευτικές ροές έχουν σταματήσει
2
loading

«Την ώρα που η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη θεωρεί σε μεγάλο βαθμό το θέμα λήξαν μιας και οι ροές προς τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί, πρέπει να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για ενημέρωση της κοινής γνώμης, με τεκμηρίωση και χωρίς υπερβολές, μεταφέροντας την πραγματική κατάσταση που βιώνει τόσο η τοπική κοινωνία όσο και οι πρόσφυγες και μετανάστες στα Ελληνικά νησιά».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, που μετείχε τη Δευτέρα στο διεθνές συνέδριο Δημάρχων για το προσφυγικό - μεταναστευτικό «Act Now», που διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αυστρίας.

Ο Δήμαρχος ήταν προσκεκλημένος σε πάνελ, όπου αναφέρθηκε διεξοδικά στις σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή, που επιφέρει η λειτουργία υποδομών εκτός κλίμακας, όπως το ΚΥΤ, η μεγέθυνση του οποίου τείνει να πολλαπλασιάσει τα προβλήματα που έχει ήδη δημιουργήσει. Ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις συνθήκες στασιμότητας που δημιουργεί η ελλειμματική εφαρμογή της εθνικής πολιτικής, καθώς δεν πραγματοποιούνται, στην ουσία, επιστροφές στην Τουρκία. Τόνισε τις σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία του τόπου και κατέδειξε την ανεύθυνη και ατελέσφορη πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά σύνορα, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στα ελληνικά νησιά δίχως να δίνει λύσεις και δίχως να αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν.

Αναφερόμενος στη θεματολογία του συνεδρίου που ήταν η «Κοινωνική Συνοχή στις πόλεις μας», τόνισε ότι οι πολύ κακές συνθήκες που επικρατούν είτε ηθελημένα είτε από την κακή διοίκηση που ασκείται από τους κυβερνητικούς φορείς στα ΚΥΤ των Ελληνικών νησιών, αποτελούν απειλή όχι μόνο για την κοινωνική συνοχή στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την μελλοντική κοινωνική συνοχή των Ευρωπαϊκών κοινωνιών, στις οποίες κάποιοι από τους πρόσφυγες πιθανόν θα ενσωματωθούν, μιας και η τραυματική εμπειρία της πρώτης επαφής με Ευρωπαϊκά διοικητικά συστήματα δεν αφήνει περιθώρια εμπιστοσύνης σε αυτά.

Foto1 27336334_956318701199687_1872827152682015498_n

  • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Παραπονακια

    Μην παραπονιεσαι εχεται καλο ονομα οτι προσεχεται τους ξενους θα τους βαλεται και στα σπιτια σας και τους αληλεγγειους ο καθενας σας οσους λαθρομεταναστες μπορει .

  2. avatar καλα να παθουν!

    Οταν παει ο δημαρχος τους και λεει οτι εχει προβλημα με τις "μεταναστευτικες" ροες, ενω καθε νοημων ανθρωπος γνωριζει οτι προκειται για ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, τοτε ειναι αξιοι της μοιρας τους!
    Εκει επρεπε να βγει και να ξεβρακωσει ολη την πολιτικη της Τουρκιας, και αυτος περα βρεχει!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει