Το κίνημα της πατάτας εξαπλώνεται…

«Θα γίνει και σε άλλα προϊόντα», λέει στο newsbeast.gr ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης


ΕΛΛΑΔΑ
12:14
12/03/2012
Το κίνημα της πατάτας εξαπλώνεται…
6
loading

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται στις περιοχές όπου διανέμονται φθηνές πατάτες. Χθες, από πολύ νωρίς το πρωί, κάτοικοι διαφόρων περιοχών έσπευδαν κατά εκατοντάδες για να προμηθευτούν φθηνές πατάτες Νευροκοπίου.

«Γιατί να μην τις αγοράζουμε; Είναι πολύ προσιτή η τιμή τους στην κρίση που περνά η χώρα μας», λέει στο newsbeast.gr η συνταξιούχος Γεωργία Μ., που βρέθηκε στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού για να αγοράσει 10 κιλά από το συγκεκριμένο προϊόν.

Χθες, στους περισσότερους δήμους της πρωτεύουσας, το προϊόν αυτό που κατάφερε να τα… βάλει με τους μεσάζοντες, πωλείτο προς 0,30 ευρώ το κιλό. «Αρκετά οικονομικό τη στιγμή που στις λαϊκές πωλείται προς 0,80 ευρώ το κιλό», λένε οι καταναλωτές, οι οποίοι θέλουν – περισσότερο από τον καθένα- να δίνονται και άλλα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Για την παράκαμψη των μεσαζόντων μιλά και ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης. Όπως λέει ο Χρήστος Κορτζίδης, με τη βοήθεια ενός συνεταιρισμού, σκοπεύουν το επόμενο διάστημα να φέρουν και άλλα προϊόντα σε προσιτές για τους καταναλωτές τιμές.

Στο μεταξύ, οι δήμοι δεν έχουν σταματήσει το μοίρασμα της πατάτας. Την επόμενη Κυριακή αναμένεται στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού να μοιραστούν ακόμη 40 τόνοι σε όσους έχουν προλάβει να παραγγείλουν το προϊόν.

Πάντως, οι καταναλωτές, όπως λένε, προτιμούν να αγοράζουν φθηνά προϊόντα.

Δείτε βίντεο με τον κόσμο να περιμένει, παρά το τσουχτερό κρύο, να προμηθευτεί τις πατάτες


Κατά εκατοντάδες προσέρχονται οι καταναλωτές στα σημεία διακίνησης της φθηνής πατάτας

Ακόμη και με τα πόδια σπεύδουν οι καταναλωτές για να προμηθευτούν το φθηνό προϊόν

Στους πάγκους που στήνουν οι δήμοι, οι καταναλωτές δίνουν το όνομά τους, πληρώνουν το αντίτιμο και στη συνέχεια προμηθεύονται τις πατάτες


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΧΡΗΣΤΟΣ

  Σε μια χώρα που παράγει τα πάντα και μάλιστα στην καλύτερη ποιότητα, οι ‘’σωτήρες’’ που μας κυβερνούν τόσα χρόνια κατάφεραν να απαξιώσουν τους παραγωγούς επιτρέποντας την εισαγωγή αγαθών από άλλα κράτη όπως επίσης και να κάνουν έναν περήφανο λαό σήμερα να τρώει από τους κάδους απορριμμάτων με σκοπό το κέρδος. Δεν σκέφτηκαν ότι έτσι και χάνουμε συνάλλαγμα αλλά και εξαθλιώνουμε μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας διότι πολύ απλά δεν τους ενδιέφερε. Τώρα το παιχνίδι γύρισε ας νιώσουν και αυτοί ‘’οι έμποροι’’ λίγο την δυσκολία.

 2. avatar lymp

  ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ

 3. avatar Nintza

  που καταντησαμε...

 4. avatar Ghost Rider

  Μπρος γερά δυνατά! Να γινόταν το ίδιο και με τα καύσιμα τι καλά που θα 'ταν!

 5. avatar Tsouxtra

  Αρκει μόνο να μην ξεχάσουμε τους παραγωγούς και του χρόνου. Η αρχή έγινε, αλλά απαιτεί συνέχεια και συνέπεια. Είμαστε ικανοί !

 6. avatar sailor

  Το βλέπω στα μάτια τους...Καπιταλιστές προβοκάτορες που θέλουν να χτυπησουν το λαικό κίνημα μαζί με το ΦατσοΒιβλίο..!!Πέρα απο την πλάκα....επιτέλους οργανώθηκαν οι παραγωγοί και ειδικά οι νέοι και προσφέρεται στον Έλληνα πολίτη, Ελληνικό προιόν σε Ανθρώπινη τιμή, χωρίς να πληρώνει ο πολίτης τις φεράρι των νταβάδων-μεσαζόντων...!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει