Σε αποκριάτικους ρυθμούς βρίσκεται η Μάνη με καρναβαλικές εκδηλώσεις το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς στο Γύθειο.

Η γιορτή ξεκινά στην πλατεία Ηρώου με την παρουσίαση λάτιν χορών από το γυμναστικό σύλλογο «Τερψιχόρη» και παράλληλα, θα λειτουργήσει εργαστήριο για παιδιά κατασκευής μάσκας και Face Painting.

Η καρναβαλική παρέλαση με την πομπή του Διονύσου Θα ξεκινά από την γειτονιά του Πάνω Δρόμου και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία.

Τα δρώμενα και τα χορικά είναι ο χορός των Μυστών του Βάκχου Διονύσου από την κωμωδία του Αριστοφάνη Βάτραχοι και την πομπή θα συνοδεύουν ομάδες πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων και σχολείων.

Στις 5.00 το απόγευμα ξεκινά το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, όπου οι ομάδες των παιδιών θα αναζητήσουν τα κρυμμένα σύμβολα του Διονύσου και παράλληλα θα γίνεται παρουσίαση χορευτικών δρώμενων με παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς.

Η γιορτή συνεχίζεται στην κεντρική πλατεία της πόλης με το άναμμα της φωτιάς, χορούς και παραδοσιακά εδέσματα σε ένα γλέντι με την συνοδεία χορευτικής μουσικής από ζωντανή ορχήστρα.

Το μεσημέρι της Κυριακή της Αποκριάς στις Κροκεές, η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Ευρώτα και οι φορείς της κωμόπολης διοργανώνουν από τις 16.00 το ξακουστό 51ο καρναβάλι Κροκεών που αποτελεί θεσμό και συγκεντρώνει επισκέπτες απ’ όλη τη Λακωνία.

Την Καθαρή Δευτέρα στην κεντρική πλατεία Αρεόπολης θα γίνει παρουσίαση χορευτικών δρωμένων, ενώ στην συνέχεια στην παραλία του Νέου Οιτύλου θα στρωθεί ένα γιορτινό τραπέζι που θα υποδεχτεί ντόπιους κι επισκέπτες από το δήμο Ανατολικής Μάνης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.