Με ασφάλεια απεγκλωβίστηκαν οδηγοί και επιβάτες 10 οχημάτων, που είχαν ακινητοποιηθεί στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της Κλεισούρας Αιτωλοακαρνανίας, λόγω των κατολισθήσεων από την έντονη βροχόπτωση.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Απόστολος Κατσιφάρας, «οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο δρόμο είναι πολύ μεγάλες και ως εκ τούτου είναι πιθανόν να παραμείνει κλειστός για αρκετό καιρό», αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «σε κάποια σημεία έχουν πέσει τόνοι χωμάτων». Κάνοντας μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την κακοκαιρία, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «είναι πολλές οι υλικές ζημιές σε επίπεδο υποδομών».

Όσον αφορά στην περιοχή του Αγρινίου, τα σημαντικότερα προβλήματα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, καταγράφονται στις περιοχές Ζευγαράκι και Καινούργιο, ενώ στην περιοχή Μεσολογγίου υπάρχουν ζημιές σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, κυρίως στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Οινιάδων.

Επίσης, έχουν πλημμυρίσει σπίτια στη δημοτική ενότητα Οινιάδων Μεσολογγίου, και ήδη ο δήμος έχει φροντίσει για την φιλοξενία πλημμυροπαθών σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Πάντως, σύμφωνα με την εκτίμηση που διατύπωσε ο περιφερειάρχης, «αν δεν υπάρξουν άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη».

Στο μεταξύ, σήμερα θα συνεδριάσει στο Μεσολόγγι το συντονιστικό νομαρχιακό όργανο, όπου αναμένεται να γίνει η αναλυτική ενημέρωση για την έκταση των ζημιών σε σπίτια, καταστήματα, καλλιέργειες και υποδομές, ενώ όπως είπε ο Απόστολος Κατσιφάρας, «θα ζητήσουμε να κηρυχθούν σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης οι περιοχές που έχουν πληγεί».