Εσπευσμένα από τις Φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο κρατουμένων Άγιος Παύλος μεταφέρθηκαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής τα δυο μέλη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, μετά από 20 ημέρες απεργίας πείνας.

Η άμεση μεταφορά τους σε εξωτερικό νοσοκομείο κρίθηκε αναγκαία λόγω σημαντικής επιβάρυνσης της υγείας τους.

Από την Πέμπτη έπρεπε να νοσηλευτούν ωστόσο και οι δύο αρνιόταν καθώς δεν θα τους επέτρεπαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το παιδί τους μέσα από το νοσοκομείο.

Στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται πως «υπάρχει προς το παρόν η ενημέρωση από τον υπεύθυνο της εξωτερικής φρουράς ότι θα μπορέσουν να έχουν κάποια επικοινωνία με τον γιο τους. Η ενημέρωση αυτή για την επικοινωνία με το παιδί τους, δεν προέρχεται από “επίσημα χείλη” των υπευθύνων των φυλακών Κορυδαλλού. Κρίθηκε όμως αναγκαία η μεταφορά τους άμεσα».

Ρούπα και Μαζιώτης κάνουν απεργία πείνας με σειρά αιτημάτων που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους, όπως την έξοδο από την απομόνωση του Νίκου Μαζιώτη, την απόσυρση διατάξεων του νέου σωφρονιστικού κώδικα και τη διεύρυνση ωραρίου των επισκεπτηρίων τόσο μεταξύ τους όσο και με το ανήλικο παιδί τους.