Σε περικοπές αμυντικών δαπανών αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ προχωρούν η Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία και ακολουθούν και άλλες χώρες. Σε εξοικονόμηση 100 δισ. δολαρίων στοχεύουν και οι ΗΠΑ με μείωση κυρίως του κόστους λειτουργίας του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Ελεύθερο Τύπο, την ίδια στιγμή, η χρεοκοπημένη Ελλάδα που βρίσκεται υπό την κηδεμονία της τρόικας θεωρείται ιδιάζουσα περίπτωση λόγω της τουρκικής απειλής και πιέζεται ή και εκβιάζεται να να αγοράσει και να εκσυγχρονίσει όπλα με τεράστιο κόστος.

Οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. της ΕΚΤ και της Ε.Ε., που έχουν αναλάβει με την ανοχή της κυβέρνησης τη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας και εισηγούνται την εξόντωση των Ελλήνων με επώδυνα μέτρα, τίποτα δεν έχουν βρει να πουν για τους εξοπλισμούς.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστα των χωρών του ΝΑΤΟ που έχουν τις υψηλότερες δαπάνες και ένας από τους καλύτερους πελάτες αγοράς οπλικών συστημάτων.

Ακόμα και τώρα που ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει από τις απανωτές μειώσεις στο εισόδημα, χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ ασκούν ασφυκτική πίεση στην Αθήνα για να προχωρήσει τις διαδικασίες για την αγορά των αεροσκαφών, φρεγατών, υποβρυχίων, τεθωρακισμένων, ελικοπτέρων και πυρομαχικών.