Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας την αιματοχυσία στη Συρία. «Η βία πρέπει να σταματήσει» επισημαίνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες του Αραβικού Συνδέσμου για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

«Η πολύμηνη αιματοχυσία επιβάλλει να ακουστεί η φωνή του συριακού λαού. Συμπαραστεκόμαστε στο δοκιμαζόμενο συριακό λαό, με τον οποίο η Ελλάδα συνδέεται με βαθιά σχέση φιλίας, εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού.

Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ειρηνική υπέρβαση της κρίσης με στόχο μία δημοκρατική Συρία, που σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών της και ιδιαίτερα των μειονοτήτων. Ελπίζουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο πρέπει να έχει πρωταρχικό ρόλο στη διαχείριση της κρίσης, θα συνεχίσει τις προσπάθειες επίτευξης συναίνεσης σε αυτό το θέμα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Οι θέσεις της Ελλάδας μεταφέρθηκαν στην Πρέσβη της Συρίας στην Αθήνα από την αρμόδια Διευθύντρια Μέσης Ανατολής του Υπουργείου Εξωτερικών.