Σημαντική αλλαγή του καιρού περιμένουν οι μετεωρολόγοι για την επόμενη εβδομάδα. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός αναμένεται να είναι ήπιος, ωστόσο από τη Δευτέρα και για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με ταυτόχρονη πτώση της θερμοκρασίας.

Μάλιστα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη στον ΣΚΑΪ τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν την Τρίτη και την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος στο blog που διατηρεί για τον καιρό: «Το Σάββατο τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Πάντως στα Βορειοδυτικά οι βροχές θα είναι αξιόλογες και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ ως 6 μποφόρ (Ιόνιο).

Την ο καιρός θα είναι ήπιος με ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Τη νύχτα στα Νότια και Νοτιοδυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα  τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα
σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη και την Τετάρτη μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που θα κινηθεί από τη Β. Ευρώπη προς την κεντρική Μεσόγειο θα προκαλέσει στην περιοχή μας ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της».