Στον «αέρα» βρίσκεται η ανάκριση για τη φονική συμπλοκή στου Ρέντη με θύματα δύο ειδικούς φρουρούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εξαιτίας της αδυναμίας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) να ολοκληρώσει, 11 μήνες μετά, τις αναλύσεις DNA στα κατασχεθέντα πειστήρια.

Προφυλακισμένα για την υπόθεση βρίσκονται από τον Μάιο του 2011 πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βιτάλιο Τερσενίδη ή Βιτάλικ που φέρεται να διαφεύγει στη Ρωσία.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σε έγγραφό της προς τη ΔΕΕ με ημερομηνία 30 Ιανουαρίου 2012 η 16η Τακτική Ανακρίτρια κ. Ευαγγελία Μπαρμπαρέσου ζητεί να της κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα ανάλυσης DNA σε πειστήρια που έχουν κατασχεθεί στο διάστημα από 2 Μαρτίου έως 6 Μαΐου του 2011.

Πρόκειται για τη δεύτερη επιστολή της ανακρίτριας προς τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς είχε προηγηθεί έγγραφο της κ. Μπαρμπαρέσου προς το 7ο τμήμα Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών την 14η Οκτωβρίου, το οποίο και παρέμεινε αναπάντητο.

Ανάμεσα στα κατασχεθέντα πειστήρια που δεν έχουν ακόμα εξερευνηθεί από τη ΔΕΕ είναι το κλεμμένο Volvo που ενεπλάκη στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. στου Ρέντη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο όχημα επέβαιναν οι Γιάννης Σαββίδης, Ανδρέας Ποφίδης, Γιώργος Εμερζίδης και ο καταζητούμενος Βιτάλιο Τερσενίδης.

Ο πρώτος όμως αρνείται στην κατάθεσή του ότι βρισκόταν στο εν λόγω όχημα, το ίδιο και ο Εμερζίδης, ενώ ο Ποφίδης, αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν σε ένα από τα κατασχεθέντα όπλα, ισχυρίζεται μεν ότι βρισκόταν στο όχημα και ότι συμμετείχε νωρίτερα στη ληστεία του περιπτέρου στο Μενίδι, αλλά αρνείται ότι πυροβόλησε κατά των αστυνομικών στου Ρέντη.

Στην κατάθεσή του αναφορικά με τη συμπλοκή ο Ποφίδης υποστηρίζει ότι «ο Δημήτρης ξεκίνησε τρέχοντας και κάποια στιγμή έστριψε δεξιά και άνοιξε το παράθυρο, το δικό του και του Βιτάλικ και σταμάτησε το αυτοκίνητο μέσα στον δρόμο. Ακουσα ένα δυνατό μπαμ και τότε είδα τον Δημήτρη να πετάει το όπλο του στο κάθισμα του συνοδηγού και τον Βιτάλικ να κρατάει το όπλο του με κατεύθυνση έξω από το παράθυρο».

Ο Εμερζίδης από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι «δεν ήμουν παρών στα περιστατικά που έλαβαν χώρα την 1η Μαρτίου 2011» και υποστήριξε ότι από τους συγκατηγορούμενούς του δεν γνωρίζει κανέναν πλην του Σαββίδη «και αυτόν μόνο εξ όψεως».

Ομως και ο αστυνομικός – μάρτυρας Γ.Δ. που στην κατάθεσή του στις 16 Μαΐου είχε ανεπιφύλακτα αναγνωρίσει στο πρόσωπο του Εμερζίδη τον έναν από τους δράστες της συμπλοκής, ενώπιον του ανακριτή ανασκεύασε την κατάθεσή του. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που εκδόθηκε στις 17 Νοεμβρίου για την παράταση της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων να μην προσδιορίζεται επακριβώς ο ρόλος καθενός στην υπόθεση!

«Η ταυτότητα του οδηγού δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί», αναφέρεται ενδεικτικά σε σημείο του βουλεύματος.

Σχολιάζοντας το θέμα στην «Κ» ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων κ. Γιάννης Λαλιάς τόνισε ότι «ο αψευδής μάρτυρας για το ποιοι επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο και ποιοι πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών θα είναι η έρευνα».