Σε πανελλαδική αποχή συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα οι μηχανικοί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΕΕ. Ο διπλωματούχοι μηχανικοί πρόκειται να συγκεντρωθούν στις 11.00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους:

  • Εναντίον της επιβολής υπέρογκων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών σε περίοδο ύφεσης και μεγάλης ανεργίας Εναντίον της κλοπής των αποθεματικών του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ από το κούρεμα των ομολόγων.
  • Εναντίον των αδικαιολόγητων αλλαγών στο Νόμο 3919/20011, στην επιχειρούμενη κατάργηση των νομίμων αμοιβών.
  • Εναντίον της επιχειρούμενης ισοπέδωσης των Διπλωματούχων Μηχανικών και των επιστημόνων, σε συνδυασμό με την υποβάθμιση των Πανεπιστημίων και των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας αλλά και την εικονική ισοτίμηση ΑΕΙ και ΤΕΙ.
  • Εναντίον της ισοπέδωσης των Διπλωματούχων Μηχανικών με το βαθμολόγιο, το οποίο δεν αναγνωρίζει καν τα πέντε χρόνια σπουδών και το μισθολόγιο πείνας Εναντίον των οριζόντιων νομοθετημάτων διάλυσης της δημόσιας διοίκησης, την εργασιακή εφεδρεία, την υποστελέχωση, την ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδίου και την προχειρότητα νομοθετημάτων.
  • Εναντίον της διαχειριστικής ανικανότητας υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ, στο μηδενισμό του Τεχνικού Αντικειμένου, στην έλλειψη προγραμματισμού νέων δημοσιών έργων, στην έλλειψη κινήτρων για την αναθέρμανση των ιδιωτικών έργων και στη συνεχή μείωση του ΠΔΕ.
  • Εναντίον των επιλογών, που οδηγούν στη χρόνια καθυστέρηση πληρωμών από το δημόσιο εργοληπτών και μελετητών.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.