Σήμερα το πρωί αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι πέντε γεννήτριες που τοποθετήθηκαν το βράδυ της Τρίτης από συνεργεία της ΔΕΗ στην Αίγινα, στο μεγάλο parking στην είσοδο της Αγίας Μαρίνας, από την πλευρά που βρίσκονται οι Άλωνες.

Με τη λειτουργία τους εκτιμάται πως θα μπορέσουν να ηλεκτροδοτήσουν χωρίς διακοπές ένα μεγάλο μέρος της περιοχής, όπως γράφει το aeginaportal.gr.

Στα προβλήματα ηλεκτροδότησης προστέθηκαν και προβλήματα υδροδότησης: τόσο στο Μεσαγρό όσο και στη νευραλγική περιοχή για τον τουρισμό του νησιού Αγία Μαρίνα, επιχειρηματίες του τουρισμού, αλλά και παραθεριστές αντιμετώπισαν την έλλειψη νερού που προήλθε από την έλλειψη ηλεκτροδότησης.

Χωρίς τις αντλίες τα αντλιοστάσια δεν μπορούσαν να μεταφέρουν τις αναγκαίες ποσότητες νερού, που χρειάζεται επιτακτικά το μεγάλο τουριστικό θέρετρο.

Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες συνεργείο της ΔΕΗ, τοποθέτησε το βράδυ της Τρίτης τις πέντε γεννήτριες. Τις εργασίες επέβλεπαν ο κύριος Γιώργος Ζουρνάς, αναπληρωτής προϊστάμενος του πρακτορείου ΔΕΗ Αίγινας και ο κύριος Θανάσης Φουντουλάκης, διευθυντής της ΔΕΗ της περιοχής του Πειραιά.

Εντωμεταξύ, ταξιδιώτες εγκαταλείπουν το νησί καθώς δεν έχουν στη διάθεση τους ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε νερό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Μεσαγρού Νίκο Τζίτζη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αίγινας Νίκο Κωστάκο, που μίλησαν στο aeginaportal.gr, υπάρχουν έκτακτες αναχωρήσεις  από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια παραθεριστών του καλοκαιριού, οι οποίοι εγκαταλείπουν τις προγραμματισμένες τους διακοπές.