Οι γεννήτριες που έχουν φτάσει στο νησί αποτελούν μια «αχτίδα φωτός»μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες στην Αίγινα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της Αίγινας Παναγιώτη Κουκούλη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Elatte», «η κατάσταση έχει βελτιωθεί κάπως, αλλά υπάρχουν ακόμα περιοχές που δεν έχουν δει αυτή τη βελτίωση». Η ΔΕΗ βρίσκεται στο σημείο της βλάβης από χθες το μεσημέρι και σύμφωνα με τον κ. Κουκούλη, «μας διαβεβαιώνουν ότι η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά εμείς ελπίζουμε η ταλαιπωρία να τελειώσει μία με δύο μέρες νωρίτερα».

Ο δήμαρχος της Αίγινας μίλησε και για πλήγμα στον τουρισμό, αφού εξαιτίας του προβλήματος υπάρχει μια μερίδα τουριστών που έφυγε από το νησί, «ευτυχώς όχι μαζικά», ενώ αρκετοί είναι οι κάτοικοι που αναγκάζονται να πετάνε τρόφιμα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμωνας Στεργιώτης ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί οι διαδικασίες από ειδικό σκάφος που βρίσκεται στο νησί για να γίνει η ανέλκυση του καλωδίου και να αρχίσουν οι εργασίες για την επιδιόρθωσή της βλάβης. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από παράνομες αγκυροβολήσεις, αλλά σύμφωνα με τον κ. Στεργιώτη «τα αίτια της βλάβης θα αποκαλυφθούν όταν γίνει η ανέλκυση του καλωδίου».