Εισβολή αγνώστων σημειώθηκε πριν από λίγο στα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Εφετείων Αθηνών.

Μια ομάδα οκτώ ατόμων εισέβαλαν στα γραφεία και προκάλεσαν φθορές. Συγκεκριμένα έσπασαν τζάμια και έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.

IMG_2558 IMG_2557 IMG_2555 IMG_2553

IMG_2564 IMG_2565 IMG_2566 IMG_2568

Ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας δήλωσε μεταξύ άλλων για το περιστατικό: «Είδα μια ομάδα, ζήτημα να ήταν δέκα άτομα, να αποχωρούν και ήρθα και είδα τα αποτελέσματα της ενέργειας τους.

Δεν πείραξαν τους υπαλλήλους, απείλησαν συναδέλφους και οπωσδήποτε εμένα που έχω την ιδιότητα του προέδρου. Με μάσκες, με κουκούλες με σφυριά, με ελάχιστο χρόνο για την επιδρομή τους και άμεση αποχώρηση έβγαλαν επί της ακαδημίας και τις μάσκες τους.

Ότι γίνεται στις αίθουσες των Ειρηνοδικείων κάθε Τετάρτη, ότι γίνεται όταν δεν μας αρέσουν οι δικαστικές αποφάσεις το βλέπουμε σήμερα και με αυτή την συγκεκριμένη ενέργεια που σκοπό έχει να εκφοβίσει τους Έλληνες συμβολαιογράφους και να αποχωρήσουν από την διαδικασία. Λέμε λοιπόν ότι τις αποφάσεις θα τις πάρει η πολιτεία και εμείς θα εφαρμόσουμε τον νόμο στα όρια και τα πλαίσια του λειτουργήματος μας».

«Ήρθαν στο σύλλογο μας με κρυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, προκαλέσανε ζημιές, σπάσανε τα τζάμια, μας είπαν ότι δεν θα μας πειράξουν εμάς τους υπαλλήλους. Απείλησαν τον πρόεδρο του συλλόγου ότι θα πάνε και στο γραφείο του και στα σπίτια των συμβολαιογράφων. Το είπανε σε εμένα ότι όλα αυτά γίνονται για τους πλειστηριασμούς», δήλωσε ο φύλακας του συλλόγου.

Φωτογραφίες-Βίντεο: Γιάννης Κέμμος