Εκτός τα θεατρικά μαθήματα από τα σχολεία

Θυσιάστηκαν στο βωμό των περικοπών


ΕΛΛΑΔΑ
13:01
23/01/2012
Εκτός τα θεατρικά μαθήματα από τα σχολεία
4
loading

Αναστάτωση έχει δημιουργήσει σε εκατοντάδες θεατρολόγους που εργάζονταν σε σχολεία η κατάργηση του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής, το οποίο δε θα διδάσκεται πλέον στα πιλοτικά δημοτικά σχολεία.

Το μάθημα του Θεάτρου δεν θα ενταχθεί στα πιλοτικά γυμνάσια ενώ από φέτος έχει καταργηθεί το μάθημα Στοιχεία Θεατρολογίας από το Νέο Λύκειο.

Η σχετική απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου δημοσιεύτηκε παραμονές Χριστουγέννων και εντάσσεται στις οριζόντιες περικοπές που εφαρμόζονται και στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, το υπουργείο πέταξε το Θέατρο από τα σχολεία για να εξοικονομήσει θέσεις διδασκόντων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar mikef

  τι να εχει σειρα αραγε, η ιστορια, ή η νεοελληνικη γλωσσα???

 2. avatar Αρσινόη

  Ε, ναι, λαός με παιδεία δεν χειραγωγείται εύκολα, σωστά;

 3. avatar pp

  Αν και απαραίτητο, στην χώρα που γέννησε την τραγωδία, τα ομηρικά έπη και την δημοκρατία [κλαψ], θυσιάστηκε στο βωμό των περικοπών. Δεν θα μας έσωζε, τα παιδιά μας δηλαδή, μόνο αυτό. Απλώς θα είναι σε ένα ακόμη κατώτερο σκαλί στην μορφωτική κλίμακα των αποφοίτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που το μόνο που ΔΕΝ έχει είναι τα ίδια μέτρα και σταθμά και οι ίδιες ευκαιρίες για τους πολίτες της .....

 4. avatar CitiusAltiusFortius

  μετα την οικονομική τωρα και πνευματική εξαθλίωση...ε βέβαια ανθρώπους έξυπνους και διορατικούς δεν τους θέλουν κάνουν κακό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει