Η δικτυακή πύλη του Κρητικού Κρασιού που δημιούργησαν τα Δίκτυα Οινοποιών της Κρήτης, με την υποστήριξη του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας», βγήκε στο «αέρα» στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.winesofcrete.gr.

Tα Δίκτυα των οινοποιών, σε συνεργασία με το επιμελητήριο Ηρακλείου στα πλαίσια του προγράμματος «Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες» που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και την Ελλάδα, με την τεχνική υποστήριξη του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας», «ανέβασαν» το δικό τους portal στο διαδίκτυο, για την ηλεκτρονική παρουσίαση του Κρητικού Οίνου στους πολλούς λάτρεις του καλού κρασιού εντός και εκτός Ελλάδας.

Η δικτυακή πύλη παρέχει πληροφορίες στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, για το δίκτυο, τα μέλη και τα οινοποιεία τους, τις τοπικές ποικιλίες, την ιστορική αναδρομή του κρασιού στην Κρήτη, εκδηλώσεις αλλά και συνταγές που βασίζονται στην Κρητική Διατροφή. Επίσης, περιλαμβάνει ηλεκτρονική συλλογή με πληθώρα φωτογραφιών από τα οινοποιεία και τους Κρητικούς αμπελώνες όπως και το «γλωσσάρι του Οινοτουρίστα» για πληροφορίες σχετικές με την ορολογία που χρησιμοποιείται στον κόσμο του Κρητικού οίνου!

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος για την ολοκληρωμένη προσπάθεια προώθησης του οινικού τουρισμού στο νησί και στην ανάδειξη των Κρητικών κρασιών, τα δίκτυα Οινοποιών της Κρήτης εξέδωσαν χάρτες με τις οινικές διαδρομές του νησιού και άλλα σημεία γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Στους χάρτες, υψηλής αισθητικής και ποιότητας, έκτος από όλα τα οινοποιεία της Κρήτης ανά νομό, υπάρχουν πληροφορίες για τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και φυσικά προτάσεις για καλό παραδοσιακό φαγητό.

Επίσης, στον οινοτουρίστα ή τον απλό επισκέπτη του νησιού παρέχονται και πληροφορίες για το κρητικό κρασί στο πέρασμα του χρόνου, πληροφορίες και στοιχεία της ιστορίας και της παράδοσης της Κρήτης, καθώς και πληροφορίες για την Κρητική Διατροφή.