Έναν… πολύ παγωμένο Ιανουάριο θα ζήσουν όσοι επισκεφθούν τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου και την ενότητα «Χειμώνας… στη Διαδραστική Έκθεση»!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πειράματα – Ώρα: 13:30 – 14:10
(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)

Η βαρυχειμωνιά μετακομίζει στη Διαδραστική Έκθεση. Ομίχλη, σύννεφα καπνού, παγωμένος αέρας και άλλα πολλά δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα με τη βοήθεια της επιστήμης. Οι επισκέπτες θα μυηθούν στο μυστηριώδη κόσμο του υγρού αζώτου και θα γνωρίσουν τι συμβαίνει στους 196 oC υπό το μηδέν!

Εργαστήρι Χειμερινών Κατασκευών- Ώρα 16:00 – 17:00
(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)

Στη δραστηριότητα αυτή μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν κατασκευές με χειμερινό θέμα. Μεταξύ άλλων θα κατασκευάσουν το δικό τους επιτραπέζιο διακοσμητικό. Η κατασκευή θα περιλαμβάνει ένα χειμερινό τοπίο και χειροκίνητο μηχανισμό που θα ρίχνει τεχνητό «χιόνι»!

Μικρές Ιστορίες Επιστήμης: «Αρχαία Ελληνική Αστρονομία» – Ώρα 17:30 – 18:00
(προτείνεται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες)

Οι επισκέπτες θα κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στα βάθη ξεχασμένων αιώνων, όταν οι αρχαίοι Έλληνες προσπάθησαν να περιγράψουν τον κόσμο και τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων. Θα αφηγηθούμε ιστορίες από τον 6ο αιώνα π.Χ., θα μιλήσουν για τις κρυστάλλινες σφαίρες του Αριστοτέλη και θα φτάσουν μέχρι την εποχή του πιο σημαντικού αστρονόμου των ελληνιστικών χρόνων, του Πτολεμαίου. Ποιοι πίστευαν ότι η Γη είναι κυλινδρική, ποιοι ότι είναι επίπεδη, ποιοι ότι είναι σφαιρική και ακίνητη και πώς όλες αυτές οι θεωρίες οδήγησαν σε μια νέα θέαση του κόσμου;

Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
Λ. Συγγρού 387 – 175 64 Παλ. Φάληρο
(Είσοδος από Πεντέλης 11)
Τηλ: 210 9469600
Fax:210 9417372
Email:[email protected]