Ανατριχίλα προκαλούν τα πρώτα συμπεράσματα του ιατροδικαστή από τη νεκροψία στην Βρετανίδα τουρίστρια, η οποία βρέθηκε νεκρή στη Ροδόπη.

Η 63χρονη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί για δύο ημέρες, βρέθηκε διαμελισμένη, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε πιθανότατα από λύκους, ενώ περπατούσε μόνη της σε ένα απομακρυσμένο μονοπάτι.

Και τα δύο μηριαία οστά της άτυχης γυναίκας είχαν σπάσει από τις δαγκωματιές των ζώων, δήλωσε στο Associated Press ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης. Μεγάλα τμήματα του σώματός της ακόμη δεν έχουν βρεθεί. Κτηνίατρος, ο οποίος παρέστη στη νεκροψία, επιβεβαίωσε ότι κανένας σκύλος ή τσακάλι δεν θα μπορούσε να της έχει καταφέρει τέτοιες δαγκωματιές.

Ο,τι είχε απομείνει από τη γυναίκα, εντοπίστηκαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στην περιοχή Πετρωτών. Κοντά τους οι αρχές εντόπισαν το διαβατήριο της Σίλια Λόις Χόλινγκγουορθ, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από την προηγούμενη Πέμπτη.

«Κατέληξα ότι η γυναίκα δέχθηκε επίθεση από άγρια ζώα που την κατασπάραξαν. Πιστεύω ότι ήταν λύκος ή λύκοι», δήλωσε ακόμη ο κ. Κιφνίδης στο Associated Press. Αναλύσεις που θα γίνουν, στις τρίχες ζώου που βρέθηκαν πάνω στα μέλη της, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν με σαφήνεια τι σαρκοβόρο της επιτέθηκε.