Τουλάχιστον 250-300 εκατομμύρια ευρώ χάνει κάθε μήνα το ΙΚΑ

Σύμφωνα με τον Ρ. Σπυρόπουλο


ΕΛΛΑΔΑ
10:40
09/08/2010
Τουλάχιστον 250-300 εκατομμύρια ευρώ χάνει κάθε μήνα το ΙΚΑ
loading

Τα 8 δισ. ευρώ φτάνει το συσσωρευμένο χρέος ιδιωτών και δημοσίων επιχειρήσεων στο ΙΚΑ, όπως δηλώνει στην «Ελευθεροτυπία» ο νέος διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Κάθε μήνα το ΙΚΑ χάνει 250-300 εκατομμύρια ευρώ.

«Το 30% των εσόδων "χάνεται", με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να δυσπραγεί οικονομικά και οι δικαιούχοι να νιώθουν ότι ο ασφαλιστικός οργανισμός θα αδυνατεί σε βάθος χρόνου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.  Δεν έχουμε άλλα περιθώρια», τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος,

Στέλνει επίσης το μήνυμα ότι από 1ης Νοεμβρίου δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στο θέμα της εισφοροδιαφυγής. "Έως τον Οκτώβριο, θα είμαστε ελαστικοί. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Από την 1η Νοεμβρίου και μετά, καμία κατανόηση", τονίζει, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι η εισφοροδιαφυγή το 2011 να πάει από το 30% στο 25% ή 20%.

Ο κ. Σπυρόπουλος, σημειώνει ακόμα ότι εκτός από την εισφοροδιαφυγή, υπάρχουν και άλλες πηγές απωλειών για το Ίδρυμα, όπως οι υπεραιωνόβιοι συνταξιούχοι. «Μακάρι να ζουν αυτοί οι άνθρωποι, ωστόσο έχουμε σοβαρές υπόνοιες ότι συνεχίζουν να συνταξιοδοτούνται με πλαστά στοιχεία, χωρίς να είναι εν ζωή. Θα αναζητούν ευθύνες, διότι οι συντάξεις αυτές ταχυδρομούνται και λαμβάνονται από υπαρκτά πρόσωπα. Τις περιπτώσεις εξετάζει το υπουργείο σημείο προς σημείο», τονίζει.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Σπυρόπουλου, οι δικαιούχοι παροχών του ΙΚΑ είναι γύρω στα πέντε εκατομμύρια, μηνιαία σύνταξη λαμβάνουν περίπου 1,1 εκατ. άτομα, ενώ οι εργαζόμενοι εντός ΙΚΑ είναι 12.000.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει