Συνεχίζεται η αγωνία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Καλυβίων της Σαρωνίδας και της Αναβύσσου στην Αττική από την μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει για ώρες. Όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ, οι πύρινες γλώσσες καίνε στο βουνό ακριβώς πάνω από την παραλία, μεταξύ των περιοχών Σκόρδι και Όλυμπος, αλλά η κατεύθυνση των ανέμων «στέλνει» τη φωτιά προς κατοικημένη περιοχή.

Ωστόσο όπως μετέδωσαν οι ρεπόρτερ που βρίσκονται στο σημείο αυτή τη στιγμή η τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών στο μέτωπο της Σαρωνίδας φαίνεται να θέτει τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο. Το δύσκολο μέτωπο που θα κατακαίει όλη νύχτα είναι εκείνο της Αναβύσσου το οποίο καίει την πλαγιά με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι αυτή τη στιγμή είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές

καλυβια3

Λόγω της πυρκαγιάς, που μαίνεται από το απόγευμα στην περιοχή των Καλυβίων Θουρικού Αττικής και κατευθύνεται αυτή την ώρα προς ακατοίκητη περιοχή ανάμεσα στο Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, από το ύψος της οδού Θ.Σοφούλη στο Λαγονήσι μέχρι τη λεωφόρο Σαρωνίδας, στη Σαρωνίδα.

Η εκτροπή των κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, στο ύψος του Λαγονησίου, πραγματοποιείται προς τη λεωφόρο Καλυβίων.

καλυβια σαρωνιδα6

«Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων, και το ανάγλυφο του εδάφους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να οριοθετηθεί η περίμετρος της πυρκαγιάς και να περιοριστούν τα επικίνδυνα ενεργά μέτωπα, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μην κάνουν άσκοπές μετακινήσεις, με τις οποίες μπορεί να δυσχεράνουν το έργο των πυροσβεστών.

καλυβια σαρωνιδα3

καλυβια

Η μάχη θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα και στα σημεία θα επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια και 2 μηχανήματα. Μεχρι το τελευταίο φως της ημέρας 6 ελικόπτερα έκαναν ρίψεις νερού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και από υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Στο πρώτο φως της ημέρας θα επανέλθουν και τα εναέρια μέσα.

καλυβια σαρωνίδα καλυβια σαρωνίδα2 καλυβια σαρωνίδα3καλυβια σαρωνιδα4 καλυβια σαρωνιδα2 καλυβια σαρωνιδα7 καλυβια σαρωνιδα καλυβια σαρωνιδα5 καλυβια σαρωνίδα4 καλυβια σαρωνίδα5

καλυβια καλυβια2

καλυβια4 καλυβια2 καλυβια φωτια καλυβια5 φωτια καλυβια4 φωτια καλυβια3 φωτια καλυβια2 φωτια καλυβια ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑ πυρκαγια καλυβια ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑ