Η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» που έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν με εμπρηστικές ενέργειες, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς, στα γραφεία της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλιζας Ξενογιαννακοπούλου, στις 14 Νοεμβρίου 2011
στην οδό Σόλωνος 46, του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στις
13 Δεκεμβρίου 2011 στην οδό Ακαδημίας 28 και στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Βάσως Παπανδρέου την ίδια μέρα και ώρα στον από πάνω όροφο του ίδιου
κτιρίου.

Η επιστολή που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του διαδικτύου athens.indymedia.org, αρχίζει με μία ρήση-πρόσκληση του Β. Ουγκώ προς τον λαό να γκρεμίσει τον διεφθαρμένο μηχανισμό εξουσίας για να πάψει η μιζέρια, γίνεται αναφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα, στην «κατοχή» της τρόικας, στην κρίση που πληρώνει ο λαός και «στο ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας» της δημόσιας περιουσίας και επιρρίπτει ευθύνη στον πολιτικό κόσμο και στα ΜΜΕ.

Ειδική αναφορά κάνει στη στάση του ΚΚΕ στα επεισόδια του Συντάγματος που «εξακολουθεί να διακατέχεται από ειρηνικές διαθέσεις» και «έδωσε τα διαπιστευτήρια του στο ΠΑΣΟΚ», ενώ «πόλεμος με συνθήματα και χειροκροτήματα δεν υφίσταται».

Ενδιαφέρον έχει η αναφορά στη Βάσω Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία η αστυνομία απέκρυψε την τοποθέτηση εμπρηστικής βόμβας στο γραφείο της, που είναι η δεύτερη φορά που γίνεται στόχος, (πρώτη ήταν τον περασμένο Απρίλιο) και ο συντάκτης περνάει σε άλλο επίπεδο απειλής.

Στον επίλογο και το δεύτερο υστερόγραφο της επιστολής, την προειδοποιεί όταν βγαίνει από το σπίτι της να κοιτά δύο και τρεις φορές από εδώ και πέρα.