Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Νέα ανακοίνωση για το προσκύνημα και το κάστανο του οσίου Παϊσίου

«Οι πιστοί ζήτησαν να το δουν και δεν υπήρχε καμία αντίδραση»


ΕΛΛΑΔΑ
13:28
17/07/2017
Νέα ανακοίνωση για το προσκύνημα και το κάστανο του οσίου Παϊσίου
168
loading

Ο εορτασμός του Αγίου Παΐσιου σημαδεύτηκε από επικρίσεις λόγω της επιλογής του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο να θέσει σε ιερό προσκύνημα ένα κάστανο, που φέρεται να είχε βράσει εκείνος πριν από 30 σχεδόν χρόνια.

Την περασμένη Τρίτη τελέσθηκε Αγρύπνια προς τιμήν «του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου Aγρινίου». Έπειτα από τις αντιδράσεις για το θέμα, εκπρόσωποι του ναού εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζονται την ενέργειά της εκκλησίας.

Στα επικριτικά και υποτιμητικά σχόλια για την αγρυπνία που τελέστηκε στις 11 Ιουλίου προς τιμήν του οσίου Παϊσίου αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Μεταξύ άλλων, διευκρινίζει τα εξής:

 • Στην πρόσκληση του Ναού για την Αγρυπνία, η οποία δημοσιεύθηκε στις 8/7/2017, δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι θα εκτίθετο κανένα κάστανο και μάλιστα προς προσκύνηση. Συνεπώς οι πιστοί δεν προσήλθαν για να προσκυνήσουν ένα κάστανο αλλά για να συμμετάσχουν στην Αγρυπνία και να τιμήσουν τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορίτη.
 • Το κάστανο είχε δοθεί μαζί με άλλα ως ευλογία σε ομάδα φοιτητών από τον Όσιο Παΐσιο τον Οκτώβριο του 1990. Ουδέποτε είχε δημιουργηθεί έως σήμερα κανένα ζήτημα, παρότι πολλοί άνθρωποι το έχουν δει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Άλλωστε, το μνημονεύει και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς σε παλαιότερο πόνημά του για τον Όσιο Παΐσιο.
 • Η Αγρυπνία τελέσθηκε υπαιθρίως, δίπλα στον πλάτανο όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης μαρτύρησε. Κάτω από αυτόν τον πλάτανο, ο Όσιος Παΐσιος, ως στρατιώτης στο Αγρίνιο, καθόταν σχεδόν κάθε απόγευμα και προσευχόταν, όπως ο ίδιος πληροφορούσε προσκυνητές στο Άγιο Όρος που τον επισκέπτονταν, με καταγωγή από το Αγρίνιο.
 • Τα κύρια εκθέματα καθ' όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας τα οποία εκτέθηκαν για προσκύνηση ήταν η εικόνα του Οσίου Παϊσίου και λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη, καθόσον εκεί ήταν ο τόπος μαρτυρίου του.
 • Στη διάρκεια της Αγρυπνίας, πολλοί άνθρωποι που γνώριζαν την ύπαρξη του κάστανου, αναζήτησαν να το δουν. Έτσι αυτό εκτέθηκε στο τέλος του Εσπερινού (και όχι σε όλη την Αγρυπνία), με σκοπό να δουν οι άνθρωποι ότι παρέμενε αναλλοίωτο, με τον καρπό του να ακούγεται.
 • Ουδέποτε ειπώθηκε ή γράφτηκε σε ανακοίνωση ότι το κάστανο είναι ιερό ή θαυματουργό.
 • Κανείς από τους χιλιάδες παρισταμένους στην Αγρυπνία δεν εξέφρασε καμία αντίδραση όταν εκτέθηκε το κάστανο, όπως βεβαίως και ποτέ δεν είχε συμβεί όλες τις άλλες φορές στο παρελθόν που αυτό είχε παρουσιασθεί σε κύκλους, κατηχητικά, χριστιανικά μαθήματα ή ομιλίες στον ΙΝ Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Πηγή φωτογραφίας: agrinioreport.com

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

168
σχόλια
 1. avatar jim

  σε λιγο προβατακια θα προσκυνατε και τα @@@@ του πεθαμενου..............

 2. avatar Holywars

  Ε ρε τσιπρας που σας χρειαζεται .....

 3. avatar no justice no peace

  Το κάστανο έχει το dna του Αγίου ε;

 4. avatar Σατανάς

  ΔΙΚΟ μου είναι το κάστανο και θα το ΔΩΣΩ ΣΤΗΝ ΕΥΑ.
  Ο όφις εμίλησε.

 5. avatar jjs

  αν ειχε σωθει και [...] φαντασου τι προσκυνημα θα γινοταν!!ε ρ χαλια..

 6. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

  (1από 7)Γεια σε όλους. Θα ήθελα να πω την γνώμη μου. Το ότι κάποιος λέει κάτι σαν δικαιολογία για να δικαιολογήσει αυτό που κάνει σαν σωστό, ηθικό και χριστιανικό δεν σημαίνει ότι αυτά που λέει είναι έτσι όπως τα λέει. Τον Ιησού Χριστό οι ιερείς και οι Φαρισαίοι της εποχής του τον κατηγόρησαν με ψεύτικες κατηγορίες+ δικαιολογίες για την καταδίκη του που δεν ίσχυαν. Για την προσκύνηση του Θεού ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός είπε [ερχεται ωρα, και ηδη ειναι, οτε οι αληθινοι προσκυνηται θελουσι προσκυνησει τον Πατερα εν πνευματι και αληθεια· διοτι ο Πατηρ τοιουτους ζητει τους προσκυνουντας αυτον. Θεος ειναι Πνευμα, και οι προσκυνουντες αυτον εν πνευματι και αληθεια πρεπει να προσκυνωσι.] Κατά Ιωάννη 4:23-24. Η απάντηση του Ιησού ήταν σε ερώτηση μιας γυναίκας που πρέπει να πηγαίνουμε για να προσκυνήσουμε τον Θεό; Ο Ιησούς απάντησε ότι από εδώ και πέρα ο Θεός δεν προσκυνήται σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος αλλά ο Θεός θέλει προσκύνηση σε οποιαδήποτε μέρος αλλά την θέλει με ένα συγκεκριμένο τρόπο: με το πνεύμα και με αλήθεια. Αν λείπουν αυτά τα δύο ή λατρεία και η προσκύνηση που προσφέρει ο άνθρωπος στον Θεό δεν γίνεται δεκτή +σίγουρα δεν προσφέρεται στον Θεό της Αγίας Γραφής. Στην Παλιά Διαθήκη υπήρχε η τιμητική προσκύνηση ανθρώπων που έφερναν την παρουσία του Θεού ή βασιλιάδων. Στην Καινή Διαθήκη αυτό καταργήθηκε. Όσοι συνεχίζουν να προσκυνάνε αντικείμενα, ανθρώπους, κόκαλα αγίων κτλ είτε βρίσκονται ακόμα στην Παλιά Διαθήκη είτε καλύπτουν την ειδωλολατρία τους με εδάφια της Αγίας Γραφής.

 7. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

  (2από 7)Υπάρχουν πολλά θέματα που αφορούν την λατρεία του Θεού που αν δεν τα γνωρίζεις μπορεί να κάνεις λάθος ή να πέσεις και εσύ θύμα των διάφορων εμπόρων την θρησκείας, όπως ακριβώς υπήρχαν έμποροι της θρησκείας την εποχή του Ιησού Χριστού υπάρχουν και σήμερα.
  Δυστυχώς πολλοί λίγοι Ελλήνες έχουν διαβάσει οι ίδιοι την Καινή Διαθήκη και την Αγία Γραφή ώστε να ξέρουν και να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τι δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και τι όχι, τι είναι γραμμένο μέσα στην Καινή Διαθήκη και τι όχι ;
  Γι αυτό και οι διάφοροι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας βρίσκουν έναν λαό που δεν έχει γνώση της Αγίας Γραφής και κριτική σκέψη και έτσι με ευκολία του περνάνε ένα σωρό θρησκευτικές παραδόσεις που δημιούργησαν οι ίδιοι και τον βάζουν τους ανθρώπους να κάνουν θρησκευτικές τελετές που ουδεμία σχέση έχουν με αυτά που ζήτησε και δίδαξε ο ιδρυτής του χριστιανισμού ο Ιησούς Χριστός. Για την ακρίβεια μπορώ να πω πολλές από τις παραδόσεις και πρακτικές που εφαρμόζουν όχι μόνο δεν τις δίδαξε ο Ιησούς Χριστός αλλά είναι και αντίθετες σε όσα δίδαξε ο Ιησούς Χριστός.

 8. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

  (3από7 ) Τους παπάδες δεν τους νοιάζει και πολύ ότι κάνουν πράγματα αντίθετα στην διδασκαλία του Ιησού Χριστού αφού όσο υπάρχουν θύματα και μάλιστα αρκετά που τους πιστεύουν και δίνουν χρήματα για να τους βαφτίσουν, παντρέψουν κηδέψουν κτλ ή άλλοι πιστοί δίνουν χρήματα για να προσκυνήσουν κάποια κόκαλα ανθρώπων, οι εικόνες ή τώρα τελευταία και αυτό το κάστανο , τους παπάδες δεν τους ενδιαφέρει αφού το σκοπό τους τον πετυχαίνουν , να κερδίζουν χρήματα πουλώντας θρησκεία και ψεύτικες θρησκευτικές παραδόσεις.
  Λυπάμαι όμως για τους χιλιάδες λογικούς και σκεπτόμενους ανθρώπους που τα βλέπουν όλα αυτά τα παράλογα και με σκοπό το κέρδος και την εκμετάλλευση των πιστών που γίνονται από τους παπάδες και γίνονται αρνητικοί προς την πίστης του Χριστού και το Ευαγγέλιο. Ίσως δεν ξέρουν ότι ο Ιησούς Χριστός έχει καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια και μάλιστα είπε ότι πολύ αυστηρή τιμωρία περιμένει τους υποκριτές χριστιανούς αλλά και τους εκμεταλλευτές της διδασκαλίας του. Ένα παράδειγμα [Αλλοίμονο σε σας, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές· επειδή, περ τριγυρνάτε τη θάλασσα και την ξηρά, για να κάνετε έναν προσήλυτο· και όταν γίνει, τον κάνετε γιο τής γέεννας δυο φορές περισσότερο από σας.] Ματθαίο Ευαγγέλιο 23:15 και [33 Φίδια, γεννήματα από οχιές, πώς θα ξεφύγετε από την καταδίκη τής γέεννας;] Ματθαίος 23:33.

 9. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

  (4από7) Ο Ιησούς Χριστός ήξερε ότι θα έρθουν άνθρωποι πονηροί που θα προσπαθούν να αλλοιώσουν τα αλόγα του και να εκμεταλλεύονται οικονομικά τους ανθρώπους. Γι αυτό και φρόντισε ο Ιησούς Χριστός να έχει κοντά του μαθητές οι οποίοι βλέπανε τα θαύματα που έκανε και ακούγανε τα λόγια που δίδασκε ώστε μια μέρα να τα καταγράψουν και να διασωθούν στους ερχόμενους αιώνες.
  Αν δεν υπάρχει η Καινή Διαθήκη και τα λόγια του Ιησού Χριστού πραγματικά δεν θα ξέραμε ποιον να πιστέψουμε και σε ποιον να εμπιστευτούμε. Όμως τώρα όποιος θέλει να μάθει την αλήθεια για το ποιος είναι ο Θεός , τι ακριβώς είπε ο Ιησούς Χριστός, για ποιο λόγο σταυρώθηκε και αναστήθηκε , πως θα γίνει η ανάσταση νέκρων και η κρίση των ανθρώπων δεν έχει πάρα να διαβάσει την Καινή Διαθήκη. Σύμφωνα με τα αλόγα του Ιησού Χριστού κάνεις δεν μπορεί να προσθέσει και κάνεις δεν μπορεί να αφαιρέσει από τα λόγια Του (Δες Αποκάλυψη 22:18-19) . Αλλού ο Ιησούς θα πει [35 Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, τα λόγια μου όμως δεν θα παρέλθουν.] Ματθαίος 24:35.

 10. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

  (5από 7 Έτσι γι αυτού που θέλουν να ξέρουν την αλήθεια ας διαβάσουν έστω μια φορά από την αρχή μέχρι το τέλος την Καινή Διαθήκη και ας συλλογιστούν στην πνευματική έννοια των λόγων του Ιησού. Τότε θα ανακαλύψουν έκπληκτοι ότι ένας θαυμαστός νέος κόσμος αποκαλύπτεται μπροστά τους . Ένας κόσμος που οι περισσότεροι αγνούς και οι παπάδες έχουν κρύψει την υπεροχή προσωπικότητα και διδασκαλία του Ιησού Χριστού μέσα στις ψεύτικες ιεροτελεστίες τους και στις παραδόσεις τους(όπως είναι η προσκύνηση ανθρώπων, αντικειμένων, κάστανων κτλ) .

  Όταν μάθεις ποιος ήταν και τι δίδαξε ο Ιησούς Χριστός καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με το ποιο συναρπαστικό πρόσωπο του σύμπαντος. Η διδασκαλία του δεν είναι καθόλου βαρετή όπως οι διάφορες θρησκείες και οι παπάδες σε έχουν αφήσει να πιστεύεις αλλά η διδασκαλία του Ιησού Χριστού βασίζεται σε αγάπη , αλήθεια και δικαιοσύνη και τα λόγια της αλήθειας του Θεού είναι η μεγαλύτερη επανάσταση σε ένα κόσμο γεμάτο ψέμα αδικία και μίσος.

 11. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

  (6από 7) Ο Ιησούς Χριστός θέλει να Τον γνωρίσεις γιατί ο Ιησούς Χριστός ηρθε άπτον ουρανό και έγινε άνθρωπος γιατί θέλει να σου δώσει ένα δώρο. Το δώρο αυτό λέγεται αιωνία ζωή στην άγια παρουσία αυτού που σε δημιούργησε. Όταν ο άνθρωπος γνωρίζει τον Ιησού Χριστό (όπως είναι στην πραγματικότητα και μας τον περιγράφει η Καινή Διαθήκη ) θα τον αγαπήσει γιατί ο Ιησούς Χρίστος έλεγε πάντα την αλήθεια, έπραττε πάντα την δικαιοσύνη και έδειχνε αγάπη προς όλους ακόμα και σε αυτούς που τον σταυρώσανε. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος που σε ψάχνει ,όχι γιατί θέλει να σου πάρει κάτι αλλά για να σου δώσει, ο Ιησούς Χριστός μπορεί να δώσει αγάπη, χαρά ειρήνη , ελευθερία και συγχώρεση σε αυτήν την ζωή αλλά έχει την δύναμη να αναστήσει τον άνθρωπο και να του δώσει αιώνια ζωή γιατί αν μόνο αυτή η ζωή υπάρχει τότε οι χριστιανοί είναι οι πιο αξιοθρήνητοι άνθρωποι που υπάρχουν σύμφωνα με τα λόγια του αποστόλου Παύλου στο Α’ Κορινθίους 15:18.

 12. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

  (7 από 7)Ο Ιησούς είπε [36 Επειδή, τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο, ζημιωθεί όμως την ψυχή του;37 Ή, τι θα δώσει ο άνθρωπος σε ανταλλαγή τής ψυχής του; ] Μάρκο Ευαγγέλιο 8:36-37 .
  Αν λοιπόν αντιλαμβάνεσαι έστω και λίγο την αξία της αιωνιότητας και την σπουδαιότητα να την περάσεις μαζί με το πιο συναρπαστικό πρόσωπο του σύμπαντος τον Ιησού Χριστό, αυτόν που μας αγάπησε μέχρι σταυρικού θανάτου και μια μέρα θα έρθει για να πάρει τους δικούς του και να κρίνει τον κόσμο με δικαιοσύνη όπως το υποσχέθηκε πάρε μια Καινή Διαθήκη διάβασε την με ανοικτό πνεύμα, με ταπεινή καρδιά και ειλικρινή διάθεση και είμαι σίγουρος ότι ο Ιησούς Χριστός δεν θα σε απογοητεύσει ούτε θα αφήσει αναπάντητη μια τέτοια έρευνα.

  1. avatar Πρός Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr από Ιερή Μούχλα.

   Γεια σου.
   Πάλι εδώ είσαι "ιερέ" [...];Μύρισες πτωμαϊνη και αναστατώθηκες;

   1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

    Ενώ υπάρχουν και αυτοί που ενώ παραδέχονται ων ότι υπάρχει Θεός και δεν φτιάχτηκαμε από τύχη ή εξέλιξη δεν σοβαρευονται με τα πράγματα ΒΒέχουν του Θεού και του Ιησού Χριστού , δηλαδή ζουν στην αμαρτία, χρησιμοποιούν το ψέμα και τα παράγωγά του στην ζωή τους , με λίγα λόγια δεν είναι "φως και αλάτι της γης" που ζήτησε ο Ιησούς Χριστός από όσους Τον αγαπούν και Τον ακολουθούν. Όλοι αυτοί ας διαβάσουν το εξής και να μην αναβάλουν άλλο την σωτηρία τους ούτε να παίζουν με την αμαρτία νομίζοντας ότι αυτό θα το ξεπεράσουν ανώδυνα και χωρίς αιώνιες συνέπειες . Παρακαλώ διαβάστε το http://tinyurl.com/yar9kky8

   2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

    Θα βοηθήσει εσένα και όποιον τον ενδιαφέρει το θέμα της ανάστασης και τι γίνεται όταν φεύγουμε από αυτήν την ζωή να δεις το παρακάτω. Ότι δεις βασίζεται σε λόγια του Ιησού και εδάφια της Αγίας Γραφής . Δες το http://tinyurl.com/y8wuz6yw

   3. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

    Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ανάσταση νεκρών και δίκαια κρίση τους σύμφωνα με τις πράξεις ΝΩΝΤΑΣ τους. Κάποτε ήμουν και εγώ ένας τέτοιος άθεος που ζούσα για το σήμερα. Όμως όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε και σήμερα είναι ζωντανός και αλλάζει ων ζωές αυτό με έκανε να προβληματιστώ. Αμέσως κατάλαβα ότι αυτό είναι σοβαρό θέμα και αν είναι ων αλήθεια με αφορά άμεσα, αφορά την αιωνιότητα και την ευτυχία μου και πρέπει να το απαντήσω. Έτσι ξεκίνησα την προσωπική μου έρευνα. Η Αγία Γραφή έχει πολλές αποδείξεις και λογικά επιχειρήματα που μπορούν να πείσουν και τον πιο απαιτητικό και δύσκολο στοχαστή-ερευνητή-φιλόσοφο-σκεπτικιστή αρκεί όμως να είναι καλόπιστος , ειλικρινής να τον ενδιαφέρει η αλήθεια και να έχει πάρει την απόφαση όταν βρει την αλήθεια να παρατήσει το ψέμα και ότι ψεύτικο κουβαλά και να ακολουθήσει την αλήθεια ότι και αν του στοιχίσει αυτό.

   4. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

    Δεν κατεβαίνω το σχόλιο σου. Και προς τι η κακία κά η ειρωνεία. Είναι δικαίωμα σου να μην πιστεύεις στο Θεό και να πιστεύεις ότι προέρχεσαι από κάποια κατώτερη μορφή ζωής ή ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε τυχαία από μια μεγάλη έκρηξη (Μπινγκ Μπανγκ) άσχετα αν δεν υπάρχει κάποια απόδειξη για κάτι τέτοιο ούτε και θα υπάρξει απλά γιατί δεν είναι αλήθεια ούτε επιστημονικό (με την έννοια της πειραματικής απόδειξης) ότι προερχόμαστε από τα ζώα. Να σε ενημερώσω ότι και εγώ κάποτε ήμουν άθεος. Ο Ιησούς Χριστός δεν έχει πρόβλημα ούτε με τους άθεους ούτε με τους πολύ αμαρτωλούς. Το αντίθετο τους αγαπά και ήρθε να τους σώσει. Και για αυτούς πέθανε στο σταυρό. Και γι αυτούς αναστήθηκε. Για να σώσει τους πάντες. Θα σωθούν όμως μόνο όσοι τον δεχτούν. Είναι όπως το αντίδοτο στο δηλητήριο. Αν όλοι έχουμε πιει δηλητήριο θα σωθούν όσοι προλάβουν να πάρουν το αντίδοτο. Και οι αμαρτία που κάνουν οι άνθρωποι είναι σαν το δηλητήριο που κυκλοφορεί στο αίμα μας. Πότε θα πάει στην καρδιά και θα αφήσεις το μάταιο τούτο κόσμο δεν το ξέρεις. Όμως το που θα πας εσύ και θα περάσεις την αιωνιότητα σου εσύ το διαλέγεις με τις επιλογές σου. Πίστεψε με ότι αυτό τον Ιησού Χριστό τον οποίο απορρίπτεις αυτόν ακριβώς θα δεις εκείνη την ημέρα , μόνο που δεν θα είναι σε ένα σταυρό αλλά σε θρόνο και όλοι όσοι έζησαν από την δημιουργία του Αδάμ θα είναι επίσης μπροστά του. Η διαφορά του τώρα με του τότε είναι ότι τώρα μπορείς να αλλάξεις την αιωνιότητα σου. Τότε όχι, μόνο να την αποδεχτείς και να την υποστείς.

 13. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

  Για όποιον θέλει να κατεβάσει την Αγία Γραφή στον υπολογιστή του δωρεάν ας πάει στο http://www.the word.gr

  1. avatar ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ

   Ουδέ ποτέ είπα οτι είσαστε υποχρεωμένος κύριε να μου απαντήσετε
   και εγω με το χριστό μας είμαι !!! Η πίστη στην Αγία Τριάδα είναι βασική και στοιχειώδης αλήθεια της Αγίας Γραφής, η οποία μας διδάσκει ότι ο Θεός είναι Ένας κατά την ουσία και ταυτόχρονα Τριαδικός στις υποστάσεις. Δηλαδή τρία πρόσωπα Πατήρ, Υιός και Αγιον Πνεύμα συνεργούν στη σωτηρία μας. Γι’ αυτό ο Χριστός έδωσε εντολή στους μαθητές Του να κηρύξουν τη διδασκαλία Του σε όλο τον κόσμο και να βαπτίζουν τους πιστούς εις το Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.έαν συνφωνούμε λοίπον είμαι μαζί σας με όλη την ομάδα μου Αν οχι θα είμαι πολύ δυνατά απεναντί σας !!!!!Σας ευχαριστώ,Περιμένω απάντηση

   1. avatar Η αγρία γραφή

    δεν είναι πιό αξιοσέβαστη από τίς ιστορίες τού Χάρυ Πότερ.

    1. avatar ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ

     Διάβασε τέκνο μου τότε χάρυ ΄πότερ
     ο χάρυ πότερ όταν έρθει η ώρα
     θα σε κρίνει...καλημέρα σας...

 14. avatar ΟΥΡΑΝΟΣ ΞΑΣΤΕΡΟΣ

  Φιλοι μου το ποσο εχω γελασει ειναι περα απο καθε φαντασια. Ρε θελετε δεν θελετε ο παισιος ειναι αγιος με θαυματα πχ ενας γειτονας μου ειχε καθολικο καρκινο και εγινε καλα. Μπορουνε να σας το πουν ολοι οι γειτονες. Ενας αλλος ειχε παθει εγκεφαλικο και εγινε καλα. Ενας αλλος ειχε παθει εμφραγμα κι΄εγινε καλα. Ενας αλλος ειχε το παιδι του αρρωστο και μαλιστα το ειχανε ξεγραψει και εγινε καλα. Ενας αλλος ειχε την κορη του αρρωστη κι΄εγινε καλα κλπ κλπ κλπ. Εγω που βλεπετε ημουνα βαρια αρρωστος κι΄εγινα καλα ( για να λεω την αληθεια εγω προσευχομουνα σε δυο αγιους συχγρονως και δεν ξερω ποιος με εκανε καλα η ο συντροφος Παισιος η ο συντροφος Φανουριος) Απο τον Φανουριο εχω δει κι' αλλα θαυματα , μπορειτε να ρωτησετε ολη τη γειτονια. Εσεις που δεν εχετε το θεο σας θα πατε στη κολαση μαζι με το φλωρακη και τον αγιο νεκταριο αντοχρηστοι. Ουστ αρρωστοι κουμμουνιστες και δημοκρατες.

  1. avatar Απορία μου

   Οταν σε είχαν πιάσει τα γέλια , φορούσες την πάνα- βρακάκι σου ή.....

 15. avatar Nikath13

  Σε ολους τους 'πιστους', ενα εχω να σας πω: ' Ο Φτωχουλης του Θεου', αλλα σιγα και μην καθησετε να το διαβασετε

  1. avatar Απορία μου

   Αυτό είναι η αυτοβιογραφία σου ;

   1. avatar Nikath13

    Νικος Καζαντζακης ειναι μεγαλε.... αλλα που εσυ να τα ξερεις αυτα, πρεπει να εχεις και μυαλο για να τα διαβασεις

    1. avatar @Απορία

     Χίλιες συγνώμες ..κύριε Καζαντζάκη
     δεν σας κατάλαβα..μήπως είσθε άθεος ;

     1. avatar Nikath13

      Ο Καζαντζάκης δεν ήταν άθεος, την εκκλησία δεν γουσταρε και ολο αυτό το συρφετό

     2. avatar Λεωνίδας..

      Νομίζεις οτι το να είμαι αθεος είναι προσβλητικό;
      Οι θρησκόπληκτοι χρειάζονται θεραπεία και επιτήρηση οπως οι αλκοολικοί και οι τζογαδόροι.

 16. avatar Πωλ_Σ

  Εκεί που τα έχουμε δει όλα στην Ελλάδα, η έτσι νομίζουμε, υπάρχει και επίσημη ανακοίνωση για ένα.... κάστανο.

 17. avatar Φτωχός πλην τίμιος,πόσο κανει;

  Σας διαβάζω και γελαω.ουτε καν την είδηση δεν διάβασα!απο τον τίτλο,στα σχόλια με τη μια...

 18. avatar Χ.Β.

  Καλύτερα να ασχοληθούν κάποιοι με τα "κάστανα" των πολιτικών που προσκυνούν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και να αφήσουν τα κάστανα του Παϊσίου...

 19. avatar GiannisAGiannis

  Είμαι άθεος αλλα είμαι και υπέρμαχος του σεβασμού προς τη θρησκεία. Αλλά ρε παιδιά, κάστανο; Επίτηδες το κάνουν δηλαδή; Αν σας προσβάλλω εγώ όταν λέω πως δεν υπάρχει θεός, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι προσβολή είναι για έναν σκεπτόμενο άνθρωπο αυτά τα καραγκιοζλίκια.

  1. avatar ΧΨΖ

   Δεν πέρνουμε φίλε μου την άγνοια για
   προσβολή ..θα ήταν εξ άλλου άδικο.
   Προφανώς έχεις το δικαίωμα να μην
   πιστεύεις και ούτε έχει κανείς όρεξη να
   σου αλλάξει γνώμη με το ζόρι.
   Επίτρεψε μου μια φιλική συμβουλή ;
   Ψάξε το κάπως πιό βαθειά και θα καταλάβεις αυτό που κατάλαβα και εγώ
   κάπως μεγάλος :
   " Η πίστη αξίζει και σ υ μ φ έ ρ ε ι " .
   ΥΓ. Μην μπερδεύεις τους ανθρώπους
   (κληρικούς) με την θρησκεία.

   1. avatar ΧΨΖ

    Μιά γενικήεπεξήγηση για το "συμφέρει "
    Συμφέρει, γιατί φροντίζει την ψυχή
    (σε κάνει συνεχώς καλλίτερο άνθρωπο)
    και το σώμα σου ( σου λέει πράγματα ,με τον δικό της απλοίκό τρόπο ,που σήμερα θα τα ακούσεις από τον γιατρό , τον
    διαιτολόγο , τον ψυχολόγο ή τον κολλητό σου .Είχα γνωρίσει
    ηλικιωμένους που δεν είχαν πάει στο σχολείο και ήταν Α ν θ ρ ω π ο ι ,πού συνήθως έφταναν σε μεγάλη ηλικία χωρίς μεγάλα ιατρικά προβλήματα ,γιατί είχαν μάθει να εφαρμόζουν τους κανόνες της πίστης τους .

   2. avatar Ιερή Μούχλα

    Σημασία εχουν οι πράξεις και οχι οι πεποιθήσεις,υπάρχουν πιστοί σκέτα γαϊδούρια και υπάρχουν αθεοι φιλάνθρωποι.

    1. avatar Age

     Φίλε μούχλα γίνε φιλάνθρωπος κι παρέμεινε κι άθεος ταυτόχρονα αν αυτό θες. Αυτοί ειναι καλύτεροι από τους υποκριτές πιστούς. Η τους ανάξιους πιστούς σαν κι εμένα. Απλά μην ειρωνεύεσαι-προσβάλεις κατι που δεν υπαρχει (αυτό λες ετσι κι αλλιώς) και κρατα μια πισινή. Καλή φώτιση αδελφέ να έχουμε.

    2. avatar Ρωτώ..

     Τι λές ; ισχύει και το αντίστροφο ;

     1. avatar Ιερή Μούχλα

      Ισχύει.

     2. avatar @Ρωτώ

      ΟΚ. Τώρα οι πιστοί που συμπεριφέρονται σαν γαίδούρια , όπως και πάρα πολλοί αυτοαποκαλούμενοι πιστοί απλά δεν είναι πιστοί .Οποιος
      μπορεί να εφαρμόσει αυτά που λέει
      η θρησκεία, είναι άνθρωπος που με τον
      χαρακτήρα και την συμπεριφορά του
      ξεχωρίζει... και αυτοί δεν είναι εκατο -μύρια στον αριθμό.

   3. avatar Λεωνίδας..

    "Συμφέρει;"
    Δηλ. αν πιστεύεις ,ο θεός θα σε προσλάβει κάποτε στη ρεσεψιόν του παραδείσου;

    1. avatar Ο μπαρπέρης

     Καλά μεγάλε είσαι μεγάλο ξουράφι...
     ζήτα μεταγραφή για κάπου .
     .

 20. avatar karakoli

  Τι κάστανο? καινούργιο είδωλο????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει