Αγώνα δρόμου ξεκινά από σήμερα η αρμόδια διεύθυνση του δήμου Θεσσαλονίκης, για να προχωρήσει τις διαδικασίες για την άμεση πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις στην καθαριότητα.

Τα πρώτα προβλήματα, κυρίως στο σάρωμα και κατά δεύτερον στην αποκομιδή, έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αντιληπτά, λόγω της σταδιακής λήξης των συμβάσεων των 912 ατόμων που είχαν προσληφθεί στις αρχές του 2011. Συνολικά 300 συμβασιούχοι έχουν ήδη αποχωρήσει και το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα, αναφέρει δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων να προσληφθούν στο δήμο έστω και για δύο μήνες λήγει σήμερα και εκτιμάται ότι αύριο και μεθαύριο, με διαδικασίες εξπρές, θα καταρτιστούν οι πίνακες κατάταξης, ώστε οι νέοι υπάλληλοι να εμφανιστούν στην υπηρεσία καθαριότητας ακόμη και από Δευτέρα.

«Όταν φεύγουν 300 εργαζόμενοι, είναι λογικό να δημιουργείται πρόβλημα. Εξ αυτού του λόγου, για παράδειγμα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στην περιοχή της Άνω Πόλης, δεν μπορέσαμε να συμπληρώσουμε πλήρωμα για αποκομιδή των σκουπιδιών», τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

Παράλληλα, πρόβλημα δημιουργείται τα Σαββατοκύριακα στις περιοχές οι οποίες καλύπτονται από συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις λήγουν είτε τέλη Δεκεμβρίου είτε τον Ιανουάριο. Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν δουλέψει τα δύο Σαββατοκύριακα που προβλέπονται από το νόμο, αλλά δε δείχνουν προθυμία να εργαστούν και τα υπόλοιπα, αφού γνωρίζουν ότι σε λίγο καιρό θα μείνουν άνεργοι.