Σε απόγνωση έχουν περιέλθει πλέον καταναλωτές και πρατηριούχοι υγρών καυσίμων σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι υψηλές τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης από τη μια εμποδίζουν τους καταναλωτές να τα προμηθευτούν, ενώ από την άλλη οδηγούν τα πρατήρια σε λουκέτο καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να δουλέψουν.

Η πτώση στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε όλη την Κρήτη ξεπερνάει ήδη το 50% ενώ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα σε ότι αφορά τις βενζίνες λέει χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπορων Καυσίμων Βαγγέλης Κώτσος, σύμφωνα με το flashnews.gr.

«O καταναλωτής δεν μπορεί με την τιμή στο ένα ευρώ να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης. Και εάν αυξηθεί ακόμα περισσότερο η τιμή φανταστείτε τι έχει να γίνει» τονίζει ο κ. Κώτσος, που παράλληλα επισημαίνει πως «με τις αυξήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ αντί να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους είχαμε το αντίθετο αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον κ. Κώτσο πάνω από 1.500 πρατήρια έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα στη χώρα και άλλα τόσα υπολειτουργούν.