Η γαλοπούλα είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα που συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών με πολλά οφέλη για διάφορες. Η εταιρία Νιτσιάκος, εκτός από το κοτόπουλο και το κουνέλι, φέρνει στο πιάτο των καταναλωτών και την ελληνική γαλοπούλα.

Πατρίδα της γαλοπούλας θεωρείται η Αμερική και οι πρώτοι που την εξημέρωσαν ήταν οι Αζτέκοι. Όταν οι ισπανοί θαλασσοπόροι την πρωτοσυνάντησαν στο Μεξικό, την ονόμασαν ινδικό κοτόπουλο, καθώς νόμιζαν ότι βρίσκονταν στις Ινδίες. Στη συνέχεια, την μετέφεραν στην Ευρώπη όπου μετά τη Γαλλία και την Αγγλία, έγινε παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο πιάτο σε πολλές χώρες. Εντάχθηκε στη διατροφή των Ελλήνων, κατά τον 16ο και 17ο αιώνα.

Η γαλοπούλα έχει λευκό και νόστιμο κρέας, με ελάχιστα λιπαρά, μικρή θερμιδική αξία και ευεργετική δράση. Οι πολλές θρεπτικές της ιδιότητες, την καθιστούν ιδανική επιλογή για ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά. Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνονται και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, πολλές βιταμίνες (Β6, Β3,Β2, Β12), σίδηρος που ανεβάζει τον αιματοκρίτη, φώσφορο για γερά οστά και δόντια καθώς και κάλιο γνωστό για την καρδιολογική του δράση.

Πλούσιο είναι ακόμη το κρέας της γαλοπούλας σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που συμβάλλει στην παραγωγή της σεροτονίνης, η οποία χαρίζει αισθήμα χαλάρωσης και ευφορίας στον οργανισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεροτονίνη συμμετέχει στη ρύθμιση της διάθεσης, της όρεξης και του ύπνου, ενώ η έλλειψη της συνδέεται με την εκδήλωση κατάθλιψης. Η γαλοπούλα ανήκει έτσι στις τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Την σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού διασφαλίζει ακόμη το κρέας της γαλοπούλας, καθώς περιέχει 74% εύπεπτες πρωτεΐνες, ενώ είναι πλούσια και σε βασικά αμινοξέα. Ακόμη, ο ψευδάργυρος αυξάνει την άμυνα του οργανισμού, το φώσφορο και το μαγνήσιο δρουν καταπραϋντικά και ηρεμιστικά, μειώνοντας τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες.

Η κατανάλωση γαλοπούλας είναι ακόμη μια καλή επιλογή για άτομα που ακολουθούν διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους, για όσους πάσχουν από παχυσαρκία αλλά και για τους καρδιοπαθείς. Και αυτό γιατί περιέχει επίσης ελάχιστα λιπαρά, ειδικά μετά την αφαίρεση της πέτσας, και αυξημένα ποσά άλυπης πρωτεΐνης. Το κρέας της γαλοπούλας είναι μαλακό και εύπεπτο ενώ είναι εξαίρετο συμπλήρωμα φυτικών τροφών.

Η κατανάλωση πουλερικών (κοτόπουλου ή γαλοπούλας) μια φορά στην εβδομάδα αποτελεί μια υγιή και οικονομική λύση. Ο Νιτσιάκος με σεβασμό στην παράδοση και με γνώμονα τη σωστή διατροφή των καταναλωτών, φέρνει στο τραπέζι μας την πλούσια σε διατροφική αξία, ελληνική γαλοπούλα.