Μέσω Facebook, η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει τα όσα διαδραματίστηκαν στην επέτειο μνήμης για τη σφαγή από τους ναζί στο Δίστομο, καθώς και όσα έγραψε στη συνέχεια η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο Facebook, προσυπογράφοντας την ανάρτηση συνεργάτη της.

«”Ο Γλέζος άρπαξε και έβαλε με μανία τη σημαία που κατέβασε από την Ακρόπολη πίσω, πάνω στο μνήμα των νεκρών, οδηγώντας τον εκπρόσωπο του κατακτητή από το χέρι”. (Δ. Καραναστάσης, συνεργάτης της Ζωής Κωνσταντοπουλου). Αντί σχολίου μια λέξη μόνον. ΝΤΡΟΠΗ.

Ο συμψηφισμός του οικονομικού επεκτατισμού των Γερμανών με τον ναζισμό είναι επιεικώς ανιστόρητος. Αυτά όλα δεν είναι παρά πολύχρωμες χάντρες και καθρεφτάκια λαϊκισμού αφού μας αντιμετωπίζουν ορισμένοι ως ιθαγενείς της, αξιοσέβαστης κατά τ’ άλλα, φυλής των Παπούα», σχολίασε η Έλενα Ακρίτα.

ak

Σημειώνεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έγραψε χθες στο Facebook για το περιστατικό: «Χθες έκανα το αυτονόητο. Για όλους τους Έλληνες. Ο Πρέσβης της Γερμανίας το κατάλαβε κι έκανε πίσω. Ο Μανώλης Γλέζος προτίμησε να βάλει ο ίδιος με τα χέρια του τη σημαία του κατακτητή πάνω στο μνημείο των θυμάτων. Τα υπόλοιπα στο κείμενο του Διαμαντή Καραναστάση, που λίγοι θα είχαν την τόλμη να γράψουν. Προσυπογράφω».