«Σε απελπιστική κατάσταση», δηλώνουν ότι βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι των Χανίων και εμφανίζονται αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις. Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, ενάντια στο «χαράτσι» των ακινήτων στις 14 Δεκεμβρίου και προσανατολίζεται για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Παράλληλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων ζήτησαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απαντήσεις σε μια σειρά από θεσμικά τους αιτήματα, καθώς και την άμεση καταβολή της φετινής εξισωτικής αποζημίωσης.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων επισημαίνει ότι:

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε δεν μπορεί πλέον να δικαιολογήσει καμία ολιγωρία, καμία επανάπαυση και αναμονή.

Όλοι μας πλέον έχουμε φτάσει σε απελπιστική κατάσταση. Το σύνολο των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων του νομού όπως και όλης της χώρας αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Η μόνη μας ελπίδα βρίσκεται στην άμεση οργάνωση του αγώνα μας ενάντια σ’ αυτές τις καταστροφικές πολιτικές. Άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, αγωνιστικά, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση άμεσων άλλα και γενικότερων αιτημάτων που θα επιτρέψουν σ’ εμάς και  τις οικογένειές μας να συνεχίσουμε να ζούμε στα χωριά μας».