Χρήματα που περισσεύουν στον Δήμο Τρικκαίων, φέρνουν οι εξελίξεις με την μείωση του προσωπικού λόγω εργασιακής εφεδρείας, συνταξιοδοτήσεων, αλλά και ενιαίου μισθολόγιου που συμπεριλαμβάνει όλους χωρίς καμιά εξαίρεση υπαλλήλους του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Λάππας, μπορεί να μην είναι σε θέση ακόμη, να γνωρίζει το οικονομικό πλεόνασμα που προκύπτει για το Ταμείο του Δήμου από τις εξελίξεις αυτές, αλλά στο μυαλό του έχει από τώρα κατασταλάξει για το πώς θα διαθέσει αυτό το ποσό. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr, θα επιλέξει μεταξύ της μείωσης των δημοτικών τελών, ή της δημιουργίας ενός «κοινωνικού ταμείου».

Η πρώτη επιλογή, θα επιφέρει πολύ μικρή μείωση των δημοτικών τελών που δεν θα γίνει αισθητή στους δημότες, ενώ το «κοινωνικό ταμείο», θα μπορέσει υπό την εποπτεία του Δημάρχου φυσικά και με την διασφάλιση καταγραφής πραγματικών κοινωνικών αναγκών, να «ανακουφίσει» οικονομικά δημότες σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και να βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή, δημότες που θα έχουν αποδεδειγμένα την ανάγκη οικονομικής στήριξης.

Την τελική απόφαση, ο Δήμαρχος, θα την λάβει, όταν θα έχει στα χέρια του, όλα τα οικονομικά δεδομένα που θα ζητήσει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.