Απάντηση σχετικά με δημοσίευμα ιστοσελίδας που αφορά σε καταγγελίες για περιστατικά ψώρας στις φυλακές Άμφισσας έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι :

Δεν είναι αληθές ότι 200 από τους 250 κρατούμενους νοσούν από ψώρα.

Το αληθές είναι ότι στο εν λόγω Κατάστημα Κράτησης παρουσιάστηκαν 7 περιστατικά ψώρας σε θάλαμο αλλοδαπών. Ήδη, το βαρύτερο από αυτά αντιμετωπίζεται με νοσηλεία στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, ενώ τα υπόλοιπα ηπιότερα αντιμετωπίζονται στο Κατάστημα με επίβλεψη γιατρού μετά από οδηγίες του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Διεύθυνσης Υγείας Άμφισσας.

Η Διεύθυνση του Καταστήματος έλαβε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα και εφαρμόζει τις πιο πάνω οδηγίες που αφορούν επάλειψη με σπρέι, διατήρηση καθαρών ρούχων και αλλαγή κλινοσκεπασμάτων.

Η νόσος δεν θεωρείται επιδημική, σύμφωνα με τα όσα έθεσαν υπόψη του διευθυντή του Καταστήματος οι ως άνω υγειονομικοί φορείς.

Με εντολή του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γιώργου Πεταλωτή καθώς και του Ειδικού Γραμματέα, κ. Μαρίνου Σκανδάμη η Διεύθυνση του Καταστήματος ξεκινά επίσης πρόγραμμα προληπτικής αντιμετώπισης σε όλους τους κρατούμενους του θαλάμου, στον οποίο παρουσιάστηκαν τα περιστατικά προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης.