Κατηγορηματικά αντίθετη είναι η ΓΣΕΕ με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

«Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, δίνει τη χαριστική βολή τόσο στους εργαζόμενους στο εμπόριο όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου» λέει στην ανακοίνωσή της.

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές».

Και προσθέτει: «Τα αποτελέσματα εξάλλου του Κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων είναι πλέον μετρήσιμα και μη αμφισβητήσιμα. Πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι οποίοι εργάστηκαν Κυριακές, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν αυξήθηκε η καταναλωτική δαπάνη, με δεδομένο το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά έλλειψη χρημάτων.

Η Συνομοσπονδία δηλώνει στο πλευρό της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία προχωρά σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο εμπόριο την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου και στην οποία μετέχουν, με αντίστοιχες αποφάσεις για κλειστά καταστήματα, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.