Ανοιχτά όλα τα καταστήματα τις Κυριακές από Μάιο έως και Οκτώβριο

Για τον καθορισμό των τουριστικών περιοχών θα τεθεί το κριτήριο των 2.000 κλινών


ΕΛΛΑΔΑ
12:05
03/05/2017
Ανοιχτά όλα τα καταστήματα τις Κυριακές από Μάιο έως και Οκτώβριο
7
loading

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο όπως προκύπτει από τη συμφωνία της κυβέρνησης και των δανειστών.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τα καταστήματα αποτέλεσε απαίτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά κατά την τουριστική περίοδο και σε τουριστικές περιοχές.

«Υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον. Θα ανοίγουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στον Δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στον Δήμο Θεσσαλονίκης και σε περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στο παραλιακό μέτωπο έως το Σούνιο» ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, σημειώνοντας ότι για καθορισμό των τουριστικών περιοχών θα τεθεί το κριτήριο των 2.000 κλινών.

Ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι «φυσικά διαφωνούσαμε, αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό».

Με την ψήφιση του σχετικού νόμου, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, όλα τα καταστήματα ανεξαιρέτως μεγέθους και δραστηριότητας θα μπορούν να είναι ανοικτά τις Κυριακές έως και το τέλος Οκτωβρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις τουριστικές περιοχές η πλειονότητα των καταστημάτων μπορούσε να λειτουργήσει και με το υφιστάμενο πλαίσιο, ωστόσο απαγορευόταν η λειτουργία των καταστημάτων με εμβαδόν άνω των 250 τ.μ..

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ

  Ποτέ την Κυριακή το ξέρετε θα το μάθετε

 2. avatar Βασίλειος ο Β’

  Οι αντίχριστοι Συριζαίοι κατάργησαν την Ιερή αργία της Κυριακής. Καμμία έκπληξη για όσους τους γνωρίζουν.

 3. avatar Ο αγαθουλης τού Θεού

  Λοιπόν εργατοπατερες όλοι τα πράγματα είναι πολύ απλά.
  Ανοικτά όλες τις Κυριακές με προϋποθέσεις.
  1ον - Οι υπάρχοντες υπάλληλοι θα δουλεύουν ΜΟΝΟ εάν θέλουν και θα παίρνουν όσοι δουλεύουν 1.75 ημερομίσθιο.
  2ον - Όποιος δεν θέλει ξεκουράζεται χωρίς να έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης να τον απολύσει.
  3ον - Εάν χρειάζεται προσωπικό ή επιχείρηση να προσλαμβάνει κάποιον από τούς χιλιάδες ανέργους να κάνει 4 μεροκαματα τον μήνα.
  Όλα τα παραπάνω θεσπισμενα με νόμο και όχι με λόγια.
  Μην μένουμε κολλημένοι στα χρόνια τής κομμουνας. Είμαστε Ευρώπη εν έτη 20.

 4. avatar Dim Kent

  Αν θυμάμαι καλά, τα αριστερά τυπακια είχαν τρελαθεί με τις 8 Κυριακές το χρόνο! Τώρα που έγιναν 30? 🙂
  Α, sorry ξέχασα! Το έκαναν αριστεροί όποτε δεν μετράει!
  Τελικά είστε κορόιδα μια ζωή και σας δουλεύει όλος ο κόσμος, μέχρι κι οι δικοί σας!!!! 😀 😀

 5. avatar ΔΣΕ 3

  Τα μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση για την υλοποίηση της Κυριακάτικης αργίας δεν είναι αποσπασματικά. Η συγκυβέρνηση κρύβει ότι και αυτό το μέτρο αποτελεί κομμάτι ενός παζλ αντιλαϊκών ρυθμίσεων, θεσμικών και άλλων με στόχο τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, για την πιο γρήγορη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του μεγάλου κεφαλαίου στο εμπόριο και την εξαφάνιση των μικρών.
  Άλλωστε αυτό εννοεί η κυβέρνηση όταν μιλάει για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στο χώρο.
  Τέτοια μέτρα είναι οι χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, η φορολογική πολιτική, η αντιασφαλιστική επέλαση, η εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών.
  Την ¨ανταγωνιστικότητα της Εθνικής οικονομίας¨ επικαλέστηκαν και οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης και του ΣΕΛΠΕ και του ΣΕΤΕ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να κατοχυρώσουν και νομικά την λειτουργία του εμπορίου και τις 52 Κυριακές το χρόνο.
  Την ¨ανταγωνιστικότητα της Εθνικής οικονομίας¨ υπερασπίζεται και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γιακουμάτος, ο οποίος δήλωσε ότι ¨ακόμα και αν το ΣΤΕ βγάλει απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων και για τις 52 Κυριακές το χρόνο.

 6. avatar ΔΣΕ 2

  Το 1919 κυρώθηκε η πρώτη διεθνής σύμβαση εργασίας στη διεθνή διάσκεψη Εργασίας στην Ουάσιγκτον η οποία καθόριζε το ωράριο εργασίας σε 8 ώρες την ημέρα στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, τα μεταλλεία, τα ορυχεία και τις μεταφορές.
  Η αργία της Κυριακής καθιερώθηκε το 1914. Από τότε ως σήμερα έχουν αναπτυχθεί αγώνες για την τήρηση του 8ωρου και για το δικαίωμα του εργαζόμενου στην Κυριακάτικη αργία.
  Από τη στιγμή που τον 19ο αιώνα η εργατική τάξη με την πάλη της έβαλε κάποιο φραγμό στην απεριόριστη επέκταση της εργάσιμης μέρας οι καπιταλιστές δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να επιβάλουν τρόπους αύξησης της εκμετάλλευσης είτε με παράταση της εργάσιμης μέρας , είτε με απασχόληση χωρίς κανονική εργάσιμη μέρα, στη βάση του ωρομίσθιου, δηλ. αύξηση της εκμετάλλευσης μέσω της μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης.
  Σήμερα οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι σε όλο τον κόσμο καλούν την εργατική τάξη να κάνει ¨θυσίες¨ για να εξασφαλιστεί η ¨ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας¨ , πρόκειται βέβαια για την εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους μέσω της μείωσης της τιμής της εργασίας .
  Όσο περισσότερο υποκύπτουμε οι εργαζόμενοι, τόσο περισσότερες ¨θυσίες¨ θα μας καλούν να κάνουμε.
  http://emporoupallilos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1677.html

 7. avatar ΔΣΕ 1

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ
  Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΜΗΣ ΜΕΡΑΣ - ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
  ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΜΗΣ ΜΕΡΑΣ

  Ο καθορισμός μιας κανονικής εργάσιμης μέρας είναι το αποτέλεσμα πάλης ανάμεσα στον κεφαλαιοκράτη και τον εργάτη που βάσταξε πολλούς αιώνες.
  Η εργατική τάξη διεξήγε σκληρότατη πάλη κατά τον 19ο αιώνα για να μπει ένα όριο στην εργάσιμη μέρα και να μην μπορεί ο καπιταλιστής να την παρατείνει όσο θέλει.
  Στην Ελλάδα, η πάλη για την μείωση των ωρών εργασίας ξεκίνησε στο τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα.
  Οι εργάτες των ναυπηγείων και οι βυρσοδεψεργάτες της Σύρου στις μεγάλες απεργίες του 1879 απαίτησαν να καταργηθεί το 12ωρο έως 15ωρο δουλειάς και η δίωρη δουλειά της Κυριακής που την έλεγαν ¨αγγαρεία¨ γιατί δεν πληρωνόταν, και να καθοριστεί ένα σταθερό όριο στο μεροκάματο. Οι τυπογράφοι της Αθήνας κήρυξαν απεργία το 1882 και την ίδια χρονιά αποφάσισαν να μην δουλεύουν Κυριακή . Το 1906 σε απεργία τους οι εργάτες στα μεταλλεία του Λαυρίου ιδιοκτησίας Σερπιέρη, που δούλευαν 12-14 ώρες, διατύπωσαν το αίτημα για 8ωρο. Το Εργατικό Κέντρο Βόλου το 1909 κηρύσσει απεργίες για να λιγοστεύσουν οι ώρες εργασίας. Οι ναυτοθερμαστές του Πειραιά το 1910 απεργούν για ¨ψωμί παραπανίσιο και να λιγοστεύσουν οι ώρες δουλειάς¨ . Το 1911 οι καπνεργάτες με απεργίες απαιτούν 8ωρο.
  http://emporoupallilos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1677.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει