Χριστούγεννα «μυρίζει» στη Θεσσαλονίκη όπου από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου ζωντανεύει ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, το «Christmas Magic City Thessaloniki», στις εγκαταστάσεις της Helexpo.

Λαμπερά σκηνικά, χαρούμενη ατμόσφαιρα, δράσεις και θεάματα θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους για 39 μέρες σε ένα χώρο 16.000 τετραγωνικών μέτρων. Στους υπαίθριους χώρους, αλλά και σε περίπτερα της ΔΕΘ, οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν τους ήρωες των Χριστουγέννων.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να «τρέξουν» μέσα στον σάκο του Αϊ Βασίλη για να φτάσουν πρώτα στο εργοστάσιο παιχνιδιών, θα ξεκινήσουν την αναζήτηση του χαμένου ξωτικού, θα κρεμάσουν τις ευχές τους στο Δέντρο των Ευχών, ενώ η αδρεναλίνη θα ανέβει στα ύψη στο παγοδρόμιο. Επιπλέον, θα υπάρχει και μια γιγάντια χιονόμπαλα που θα χιονίζει κάθε μέρα όλη μέρα.

Το χριστουγεννιάτικο πάρκο της Helexpo αποτελεί τον έναν από τους δύο άξονες του σχεδίου «Θεσσαλονίκη, πόλη των Χριστουγέννων», ο δεύτερος εκ των οποίων είναι η χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους. Όλες οι δράσεις του χριστουγεννιάτικου πάρκου στην έκθεση είναι χωρίς χρέωση με το εισιτήριο εισόδου, εκτός από το Fun Park και το παγοδρόμιο.

Πλην όμως του χωριού που στήνεται στη ΔΕΘ, τις πύλες του θα ανοίξει και φέτος το «Χωριό του Αϊ Βασίλη» στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού του Μύλου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μέσα σε ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό, να παίξουν και να συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες.

Ακόμη, ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο αποφάσισε να μετατρέψει την πλατεία Αριστοτέλους σε ένα μεγάλο, θεματικό, χριστουγεννιάτικο πάρκο. Στο χώρο της πλατείας, από την παραλία έως και το άγαλμα του Βενιζέλου, άρχισαν ήδη να στήνονται το παγοδρόμιο, το δέντρο των αστεριών, ένα δημιουργικό εργαστήρι, ένα κουτί-ταχυδρομείο για τα γράμματα προς τον Αϊ Βασίλη, καθώς και τα 12 σπιτάκια που θα διατεθούν σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.

Για να μπουν ακόμη περισσότερο οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης στο πνεύμα των γιορτών, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς θα στηθεί μια ρόδα και ένα τρενάκι, ενώ θα υπάρχει χώρος συναυλιών και θα γίνει μεγαφωνική εγκατάσταση για ανακοινώσεις και μουσική σχετική με την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το νέο δημαρχιακό μέγαρο θα στολιστεί με φωτεινή βροχή, ενώ για πρώτη φορά θα φωταγωγηθεί η οδός Αγίας Σοφίας που έχει πεζοδρομηθεί.