Λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Γαύδου δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη του νησιού Στρατή Λαμπάκη.

Ο κ. Λαμπάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», δήλωσε ότι είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κρητών στον Αγ. Νικόλαο την περασμένη Παρασκευή.

«Είχα μιλήσει με τους συμβούλους του κ. πρωθυπουργού, ανέλυσα το ζήτημα που έχει προκύψει στη Γαύδο και ζήτησα να μπορέσει τουλάχιστον για δύο λεπτά να συναντηθούμε. Συναντηθήκαμε και μου είπε ότι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα το θέμα θα λυθεί στη Γαύδο. Δηλαδή αυτή την εβδομάδα θα έχει λήξει”, ανέφερε ο κ. Λαμπάκης και πρόσθεσε ότι παρών στη συνάντηση ήταν και ο υφυπουργός Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο κ. Λαμπάκης διευκρίνισε ακόμα ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια νέα συνάντηση για το πρόβλημα της Γαύδου και ότι αφού το θέμα είναι γνωστό, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιμένει τις εξελίξεις. Υπογράμμισε επίσης
ότι το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής απομόνωσης έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στην οικονομία του νησιού. «Καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα για τη Γαύδο είναι τεράστιο και πάρα πολλές κρατήσεις έχουν ακυρωθεί. Εχει φύγει πάνω από τη μισή σεζόν και η Γαύδος δε δουλεύει αυτές τις 40 ημέρες. Μένουν ακόμα 15 ημέρες και αν προλάβουμε κάτι καταλαβαίνετε ότι θα είναι πολύ σημαντικό».

Πηγή:haniotika-nea.gr