Με επιστολή του στο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα απαντά ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) Γιάννης Στουρνάρας, στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στη Βουλή κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στις 20 Οκτωβρίου 2011 όπου είπε χαρακτηριστικά: «ψάξτε τους (τους συντάκτες του άρθρου 37) στα επιστημονικά συμβούλια του ΙΟΒΕ».

Ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι η φράση του  ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Στην επιστολή του κ. Στουρνάρα επισημαίνεται ότι ουδέποτε ζητήθηκε από το ΙΟΒΕ να ασχοληθεί με το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που αφορά στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας είτε από την κυβέρνηση, είτε από την τροϊκα είτε από οποιονδήποτε άλλον. «Ουδείς από το ΙΟΒΕ ασχολήθηκε με το άρθρο 37 ή με οποιοδήποτε άλλο άρθρο του Πολυνομοσχεδίου».

Ο κ. Στουρνάρας με την επιστολή του ενημερώνει το κ. Τσίπρα ότι το ΙΟΒΕ είναι ανεξάρτητο Ίδρυμα (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που διεξάγει οικονομική έρευνα προς όφελος της Ελλάδας. Δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο, και δεν εξαρτάται από το δημόσιο ή οποιονδήποτε άλλο φορέα.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας προσκαλεί τον κ. Τσίπρα στα γραφεία του ΙΟΒΕ με σκοπό να αναλυθούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, και κυρίως, οι εφικτές λύσεις στο πλαίσιο της σημερινής δύσκολης συγκυρίας.