Με κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισαν σήμερα η περιφέρεια Κρήτης, ο δήμος Ηρακλείου καθώς και οι δήμοι της ενδοχώρας του νομού.

Από το πρωί εκπρόσωποι αρχών, φορέων, συλλόγων, έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα στην πολιτική ηγεσία της περιφέρειας. Διαδοχικά, από το πρωί, επισκέφθηκαν την περιφέρεια Κρήτης: Η Φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον αρχιμουσικό Λεωνίδα Τζωρτζάκη, σμηνίτες της 133 Σ.Μ. στο Καστέλι με επικεφαλής τον Υποσμηναγό Παναγιώτη Τσουλφίδη, όπως επίσης τα παιδιά του σωματείου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία, σύλλογος «Δικαίωμα στη Ζωή» που συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο Παύλο Σημαντηράκη.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης υποδεχόμενοι τον κόσμο ευχαρίστησαν για την επίσκεψη και τα παραδοσιακά κάλαντα που έψαλαν, ευχόμενοι καλά Χριστούγεννα με υγεία και αισιοδοξία.

Επίσης τα κρητικά παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων συνοδεία λύρας και λαούτου έψαλαν σήμερα στο δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό οι σμηνίτες από την 133η Σμηναρχία Μάχης του Καστελίου και δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί (ΔΕΑ) και οπλίτες της ΣΕΑΠ.

Κάλαντα και άλλες χριστουγεννιάτικες μελωδίες παιάνισε η Φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου και στους αντιδημάρχους που την υποδέχτηκαν στην αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο δήμαρχος ευχήθηκε στον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Λεωνίδα Τζωρτζάκη και τα μέλη της, καλές γιορτές σε όλους με υγεία και ευτυχία.

Ακόμη επεσήμανε ότι η Φιλαρμονική και γενικά όλα τα μουσικά σύνολα του Δήμου Ηρακλείου καθώς και οι χορωδίες, παρέχουν για δεκαετίες πλούσιο πολιτιστικό έργο, ενώ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο.

Επίσης τα κάλαντα στο δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη έψαλλαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή» και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου.

Μικροί και μεγάλοι γέμισαν με τις μελωδίες το χώρο του δημαρχείου, αντάλλαξαν ευχές με στελέχη της δημοτικής αρχής και το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, ο οποίος και ευχήθηκε σε όλους να έχουν καλές γιορτές και το 2017 να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία και πολλές χαρές σε κάθε σπίτι.

Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους δήμους.