Το βίντεο που δείχνει την κακοποίηση ενός τρίχρονου αγοριού στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο και το οποίο ευρύτατα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οδήγησε στο ξετύλιγμα ενός κουβαριού που ερευνάται αν φτάνει και στην αποκάλυψη ενός τρομοκράτη που σχετίζεται με την οργάνωση ISIS.

Το βίντεο έγινε αντιληπτό χθες το πρωί από εργαζομένους του δήμου Χίου στον καταυλισμό της Σούδας και δείχνει το παιδί να κακοποιείται από έναν άνδρα του οποίου το πρόσωπο δεν φαίνεται, μέσα στην ντουζιέρα στον καταυλισμό. Συγκεκριμένα το βίντεο που φέρεται να τραβήχτηκε τη Δευτέρα, δείχνει το παιδί που ενώ βρίσκεται μέσα στην ντουζιέρα να δέχεται χτυπήματα, να πέφτει και ξανασηκώνεται έως ότου κάποιος τρίτος σταματά το βασανισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος για τον καταυλισμός αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός μαζί και η οργάνωση «Χαμόγελο του παιδιού» προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία η οποία και πολύ σύντομα συνέλαβε 31χρονο Σύρο πρόσφυγα που φέρεται να είναι πατέρας του παιδιού και ο οποίος ήδη κρατείται.

Ο φερόμενος ως πατέρας του παιδιού ερευνάται αν έχει απαγάγει το παιδί από άλλη οικογένεια Σύρων προσφύγων και χρησιμοποιούσε το βίντεο για να τους εκβιάσει. Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει ότι η γυναίκα του είναι στην Τουρκία με ένα άλλο παιδί και με το βίντεο ήθελε να την πείσει να περάσει και αυτή στη Χίο. Πάντως μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διερευνάται ο ισχυρισμός του δράστη δηλαδή αναζητείται η γυναίκα που υποδεικνύει ως σύζυγο του και μητέρα του παιδιού.

Επίσης διερευνώνται πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες που δείχνουν τον συλληφθέντα οπλισμένο, σύμφωνα με τις οποίες είχε σχέσεις με την οργάνωση ISIS. Στην υπόθεση, έχουν εμπλακεί τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ.

Το παιδί με εντολή της Εισαγγελίας της Χίου παραδόθηκε σε μη κυβερνητική οργάνωση που δρα στη Χίο και περιθάλπει ανήλικους πρόσφυγες.