Το γάντι που έριξε με τις πρόσφατε δηλώσεις του για τους δικαστές ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του σήκωσε χθες η Ολομέλεια των Εισαγγελέων Εφετών Αθηνών.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί της Αθήνας , χωρίς να κατονομάζουν, ευθέως αναφέρονται στον Γιώργο Παπανδρέου θεωρώντας πως όσα είπε για τους δικαστές μπορεί να εκληφθούν ως απόπειρα επηρεασμού τους και επέμβαση στην κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησίας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγγελείς της Αθήνας στηρίζουν τις αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων που έχουν ήδη λάβει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι:

«Ομόφωνα η Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών αποφάσισε ότι οι δημόσιες επικρίσεις ,οι μειωτικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί από δημόσιους και άλλους παράγοντες εναντίον των δικαστικών λειτουργών μπορεί να εκληφθούν ως απόπειρα επηρεασμού και ενέχουν επέμβαση στην προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, για αυτό και είναι καταδικαστέες.

Προς δε, είναι ενδεχόμενο να προκαλέσουν την εντύπωση ότι στοχεύουν στην επικυριαρχία της εκτελεστικής εξουσίας πάνω στη Δικαιοσύνη, πράγμα Συνταγματικά ανεπίτρεπτο. Εκδηλώσεις αποδοκιμασίας και μειωτικοί χαρακτηρισμοί δεν έχουν θέση σε μία δικαιοκρατούμενη Πολιτεία.

Στηρίζουμε τις αποφάσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνοντας ότι οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ήδη συνεισφέρει τον οβολό τους συμμετέχοντας στις θυσίες του ελληνικού λαού , στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα με περικοπή των αποδοχών μας σε ποσοστό 38,5%.

Σε κάθε περίπτωση οι επιθέσεις αυτές και τυχόν άλλες δεν επηρεάζουν τη συντεταγμένη Δικαιοσύνη και δεν θα μας εμποδίσουν να υπερασπιζόμεθα το Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατά το Σύνταγμα και τους νόμους.»