Λαθρεμπορία υγρών καυσίμων, με τους δασμούς και τους φόρους που στερήθηκε το Δημόσιο να ανέρχονται στο ποσό των 123.578,85 ευρώ, εντόπισε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, σε πρατήριο της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μικτό κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου πραγματοποίησε έλεγχο στο συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Από την επεξεργασία και ανάλυση των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι το πρατήριο, σε χρονικό διάστημα περίπου εννέα μηνών, διέθεσε 121.820,15 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης και 20.449,78 λίτρα πετρελαίου κίνησης, χωρίς φορολογικά στοιχεία αγοράς, κατά παράβαση της τελωνειακής και φορολογικής νομοθεσίας. Παράλληλα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τουλάχιστον ενός φορολογικού στοιχείου για την πώληση 1.105,60 λίτρων αμόλυβδης βενζίνης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για λαθρεμπορία υγρών καυσίμων κατά παράβαση των διατάξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.