Περίοδος κινητοποιήσεων για τους φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής της Ξάνθης είναι αυτή που διανύουμε, με αφορμή τα προβλήματα φοιτητικής μέριμνας που εμφανίζονται στο ΔΠΘ.

«Χρόνο με το χρόνο βλέπουμε την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού να χειροτερεύει συνεχώς. Φέτος, στο ήδη εκρηκτικό πρόβλημα των μεταφορών, προστέθηκε και η μετακίνηση των Πολιτικών Μηχανικών στις έξω σχολές. Το ζήτημα της φύλαξης των εστιών παραμένει εκρηκτικό, αφού δεν έχει μείνει πλέον κανένας φύλακας στις εστίες, με τις περσινές απολύσεις. Την ίδια ώρα, είναι πάρα πολλοί οι πρωτοετείς που δεν έχουν πάρει δωμάτιο στις εστίες και αναγκάζονται να πληρώνουν δωμάτια σε ξενοδοχεία, να φιλοξενούνται ή δεν έχουν έρθει ακόμα από τις πόλεις τους», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης.

Οι φοιτητές της Ξάνθης, διεκδικούν από την διοίκηση του ΔΠΘ υπενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχείο, για όσους πρωτοετείς περιμένουν να πάρουν δωμάτιο και για όσους έκαναν αίτηση αλλά δεν κατάφερε το πανεπιστήμιο να τους εξασφαλίσει θέση. Επίσης, ζητούν αποκατάσταση και επιδιόρθωση των βλαβών σε μη χρησιμοποιούμενα και μη βιώσιμα δωμάτια, ώστε να εισαχθούν, όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι, ανέγερση νέων εστιών για να καλύψουν τις ολοένα και αυξανόμενες αιτήσεις, άμεση αύξηση των δρομολογίων και δωρεάν μετακίνηση με τα δρομολόγια του οικισμού των Κιμμερίων όπου βρίσκονται οι φοιτητικές εστίες, άμεσες προσλήψεις φυλάκων και επαρκή φύλαξη των εστιών με ευθύνη του κράτους.

Οι φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής της Ξάνθης, προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις, για την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, μαζί με όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας.