Το ερώτημα είναι ένα: πρέπει ο άντρας του 21ου αιώνα να έχει άρωμα-σήμα κατατεθέν; Κι αν ναι, πώς να διαλέξεις ανάμεσα στις τόσες ενδιαφέρουσες μυρωδιές;

Θυμήσου το παλιό μότο: κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια! Αν έχεις το ίδιο καθημερινό άρωμα, ο περίγυρός σου θα σε αναγνωρίζει μεμιάς, ακόμα και όταν δεν σε βλέπει. Όλοι θα σε καταχωρίσουν στη μνήμη τους και θα σε θυμούνται από την οσμή σου και μόνο. Το άρωμά σου θα γίνει έτσι η «αόρατη» υπογραφή σου∙ θα σε χαρακτηρίζει και θα σε ακολουθεί παντού.

Το οσφρητικό σου αποτύπωμα θα πρέπει φυσικά να είναι τέτοιο που να αισθάνεσαι άνετα όταν το φοράς, αλλά να δέχεσαι και θετικές αντιδράσεις από τον κόσμο γύρω σου. Για να λειτουργήσει η μυρωδιά-υπογραφή, εννοείται ότι πρέπει να αναδίδει μια ευχάριστη ευωδία, ώστε να σε συνδέσουν με ένα ευχάριστο συναίσθημα! Πάρε λοιπόν μερικά δείγματα από τα αρώματα που προτιμάς και κάνε ένα test-drive: φόρα κάθε μέρα και διαφορετικό∙ το σωστό είναι αυτό που θα κάνει τους ανθρώπους να απολαμβάνουν που είναι δίπλα σου και να κάνουν θετικά σχόλια για το αποτέλεσμα.

Όταν τελικά βρεις το κατάλληλο, το επόμενο βήμα είναι να γίνεις εξπέρ στην εφαρμογή του. Μην αδειάζεις το μπουκάλι πάνω σου! Για βέλτιστα αποτελέσματα διάρκειας και οξύτητας, χρειάζεσαι έναν ψεκασμό σε κάθε πήχη του χεριού (το τμήμα από τον αγκώνα ως τον καρπό), έναν στον λαιμό και έναν στην πλάτη (πριν κουμπώσεις το πουκάμισο, τράβηξε πίσω τον γιακά και ψέκασε την πλάτη σου στοχεύοντας προς τα κάτω).

Θυμήσου ότι το άρωμα δεν πρέπει να είναι ούτε αποπνικτικό ούτε και να περνά απαρατήρητο. Με τον καιρό θα βρεις την ιδανική ποσότητα και θα δημιουργήσεις έτσι τη μυρωδιά που θα σε ακολουθεί και θα σε κάνει αναγνωρίσιμο. Και θα έχεις και ένα πράγμα λιγότερο να σκέφτεσαι στη ζωή σου!