Δύο σημαντικά έργα, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 2.216.000 ευρώ, εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Πρόκειται για την κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού στον Δήμο Ιλίου και ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους της Πετρούπολης, ζητήματα σημαντικά για την ποιότητα ζωής των πολιτών των δύο αυτών περιοχών, τα οποία εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Τζόκας.

Αναφορικά με τον σταθμό ο οποίος θα ανεγερθεί σε οικόπεδο δωρεάς του Νικόλαου Λιάκου (επί της οδού Ελλησπόντου), ο δήμαρχος Ιλίου, Νικόλαος Ζενέτος, φανερά ικανοποιημένος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του «προς την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και το Περιφερειακό Συμβούλιο, για την έγκριση ενός έργου ζωτικής σημασίας για τις οικογένειες της πόλης μας».

Όσον αφορά το έργο των ασφαλτοστρώσεων, προυπολογισμού 1.100.000 ευρώ, θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τον Δήμο Πετρούπολης, σύμφωνα με την τεχνική μελέτη που συντάχθηκε και θεωρήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας. «Σκοπός του», όπως τόνισε ο κ Τζόκας είναι «η αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων και επούλωση οπών στα ασφαλτικά οδοστρώματα του υφιστάμενου οδικού δικτύου του Δήμου, ώστε να βελτιωθεί η πρόσφυση του οδοστρώματος και να εξαλειφθεί η επικινδυνότητα των οδών κατά την οδήγηση».