Αγανακτισμένο το αναπηρικό κίνημα με τον Νίκο Φίλη

Επιστολή διαμαρτυρίας για την άνιση μεταχείριση των εκπαιδευτικών με αναπηρία


ΕΛΛΑΔΑ
14:40
06/10/2016
Αγανακτισμένο το αναπηρικό κίνημα με τον Νίκο Φίλη
4
loading

Την αγανάκτηση του αναπηρικού κινήματος εκφράζει η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, για «την απαράδεκτη διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στην εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, έτους 2016-17, μέσω της οποίας αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία όρασης ή ακοής ή είναι τετραπληγικοί - παραπληγικοί, από την πρόληψή τους σε ΚΕΔΔΥ ή σε πρόγραμμα παράλληλης στήριξης».

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, «για ακόμη μία φορά το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο συνεχίζει να αγνοεί τα αιτήματα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση των εκπαιδευτικών με αναπηρία, όπως το Σύνταγμα και η νομοθεσία της χώρας επιτάσσουν, αλλά διογκώνει τα προβλήματα αντί να τα επιλύει, με την έκδοση αναχρονιστικών και αντισυνταγματικών διατάξεων.

Η συγκεκριμένη διάταξη, σε συνδυασμό με την κατάργηση του Πίνακα Α΄ και το υφιστάμενο καθεστώς πρόσληψης εκπαιδευτικών με αναπηρία, καταδικάζουν το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών με αναπηρία και οδηγεί την πλειοψηφία τους στον κοινωνικό αποκλεισμό. Στην ουσία διαμορφώνεται ένα ιδιότυπο καθεστώς διωγμού των εκπαιδευτικών με αναπηρία».

Ακολουθούν τα πάγια και διαχρονικά αιτήματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στο χώρο της εκπαίδευσης:

 • Επαναφορά του Πίνακα Α΄ και την κατά προτεραιότητα πρόσληψη των εκπαιδευτικών με αναπηρία ή χρόνια πάθηση με το συγκεκριμένο ποσοστό 20% επί του συνόλου των προσλήψεων.
 • Την κατά προτεραιότητα πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν αναπηρία σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό και άνω (50%), η οποία βεβαιώνεται με πιστοποιητικό του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στη Γενική Εκπαίδευση.
 • Κατάργηση της διάταξης που αναφέρει τον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία όρασης ή ακοής ή τετραπληγίας - παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, για πρόληψη σε ΚΕΔΔΥ ή στο «πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία».

Η επιστολή της Ε.Σ.Α.με.Α.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Μαρία Πάλλη

  Να πάνε στον αγύριστο οι τράγοι που φοβούνται μη σταματήσει η πλύση εγκεφάλου και χάσουν τη πελατεία τους οι [...]

 2. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣΣ

  μα μπορουν αυτα τα ατομα να ειναι 100% αποτελεσματικα στην εκπαιδευση? απλα αναρρωτιεμαι.

  1. avatar Serapis

   Διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στην εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, έτους 2016-17, μέσω της οποίας αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία όρασης ή ακοής ή είναι τετραπληγικοί - παραπληγικοί, από την πρόληψή τους σε ΚΕΔΔΥ ή σε πρόγραμμα παράλληλης στήριξης.
   ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ ο συ ντροφος φίλης σε προετοιμάζει;

  2. avatar sssssss

   Ναι μπορουν,μονον αυτοι με καμμενο εγκεφαλο σαν τον δικο σου ειναι αχρηστοι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει