Δοκιμαστικά θα ενεργοποιηθούν σήμερα οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2016».

Στις 11 το πρωί και για 60 δευτερόλεπτα θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, σε διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης.

Στις 11:05 και για 60 δευτερόλεπτα θα σημάνει λήξη συναγερμού, σε συνεχή ήχο σταθερής έντασης.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Η μεγάλης κλίμακας διακλαδική άσκηση ξεκίνησε χθες, σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ και αφορά όλη την Ελλάδα. Στην άσκηση συμμετέχουν το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία, οι Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες σε αυτές δυνάμεις και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της άσκησης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας, η εξάσκηση στην εφαρμογή διαδικασιών διοικήσεως και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων, η εξάσκηση και αξιολόγηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους και η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

(Φωτογραφία αρχείου)