Συνεχίζεται η ένταση στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα όπου έχουν καταλήξει οι πορείες των μαθητών-φοιτητών, των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, με την αστυνομία να προχωράει σε δύο προσαγωγές.

Αυτή την ώρα φαίνεται να κοπάζει η ένταση στο κέντρο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, τα επεισόδια σημειώθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είναι στα Προπύλαια και στο οποίο μετέχουν μαθητές και φοιτητές. Άγνωστοι βρέθηκαν μέσα στη συγκέντρωση και άρχισαν να πετούν πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.  Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και τα επεισόδια συνεχίστηκαν με ρίψεις μολότοφ από τους νεαρούς. Επικράτησε ένταση για πέντε λεπτά και στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν από την πορεία των φοιτητών και μεταφέρθηκαν στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στη Β. Σοφίας, όπου διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν τον «σιδερένιο φράχτη» που στήνει η αστυνομία στο σημείο.

Οι ταραξίες δεν δίστασαν να σπάσουν τζάμια του υπουργείου Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας και να αφαιρέσουν μάρμαρα από την πλατεία Συντάγματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πορείες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και μαθητών-φοιτητών είναι πολύ μαζικές.