Μεγάλη τιμή θεωρεί τη βράβευσή του, με το Βραβείο της Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών ο Kenneth Roth, εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (HUMAN RIGHTS WATCH).

Η βράβευσή του θα γίνει σε ειδική τελετή, στη Στοά του Αττάλλου, από τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη.

Το Βραβείο Δημοκρατίας της Αθήνας αποτελεί μια διάκριση, σε άτομα ή οργανισμούς με διεθνές κύρος και αναγνώριση που το έργο, η δουλειά αλλά και η ηθική τους ακεραιότητα, αποδεικνύουν ότι είναι σταθερά και ενεργά ταγμένοι στην προάσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα απονέμεται από τον δήμο Αθηναίων κάθε χρόνο, στις 15 Σεπτεμβρίου, Διεθνή Μέρα της Δημοκρατίας.

«Η επιλογή μου, τόνισε ο Kenneth Roth, αντικατοπτρίζει τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη θεμελίωση της Δημοκρατίας». Δυστυχώς, ανέφερε, «ορισμένοι λαϊκιστές σήμερα, απευθύνονται στους φόβους της πλειοψηφίας -οικονομικής, πολιτιστικής και φυσικής ανασφάλειας – για να υπονομεύσουν το πολίτευμα. Η λύση δεν είναι να σκύψουμε, ελπίζοντας ότι οι άνεμοι του μίσους θα περάσουν από πάνω μας, αλλά να υπερασπιστούμε σθεναρά τη δημοκρατία, που βασίζεται στα δικαιώματα. Ελπίζω ότι η βράβευσή μου θα ενθαρρύνει την προάσπισή της».