Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 προχωράει σήμερα ο σύλλογος εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ. Σήμερα, σύμφωνα με τον Οργανισμό, λήγει η παράταση λειτουργίας των ψυχοδιαγνωστικών κέντρων του Οργανισμού χωρίς να έχει βρεθεί κάποιος τρόπος για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

«Τα πολυδύναμα ψυχοδιαγνωστικά κέντρα ΚΕΘΕΑ κλείνουν τρία χρόνια προσφοράς και εμπειρίας και ο Σύλλογος εργαζομένων θεωρεί ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες δεν μπορεί να διακόπτουν τη λειτουργία τους, όχι μόνο εξαιτίας των θέσεων εργασίας που χάνονται, αλλά πρωτίστως εξαιτίας των υπηρεσιών προς την κοινωνία που εξαλείφονται» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Το ΚΕΘΕΑ ζητά «σταθερή υποστήριξη των ατόμων με διπλή διάγνωση. Συνεχή λειτουργία των Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ. Σεβασμό στο έργο των εργαζομένων».

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι από τις αρχές Ιουνίου έχει δοθεί από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό έγκριση προσλήψεων προσωπικού αορίστου χρόνου (80 άτομα) με σκοπό τη στελέχωση των δομών απεξάρτησης σε ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΨΝΑ – 18 Άνω, ΨΝΘ.

«Στόχος των προσλήψεων είναι να στηριχθούν οι αποδυναμωμένες, τα τελευταία χρόνια, δημόσιες δομές που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη και θεραπεία εξαρτημένων ατόμων στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και στην περιφέρεια, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες που τις έχουν ανάγκη» αναφέρει το υπουργείο. Από τις συγκεκριμένες προσλήψεις 35 δόθηκαν στο ΚΕΘΕΑ, 25 στον ΟΚΑΝΑ, 12 στο ΨΝΑ-18 ΑΝΩ και 8 στο ΨΝΘ.