Θλίψη και οδύνη έχει προκαλέσει στην Χανιώτικη κοινωνία ο θάνατος της γιατρού με σημαντική προσφορά στα κοινά Χριστίνας Φραγκογιάννη. Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη. Η 59χρονη γιατρός που υπηρέτησε επί σειρά ετών στην αυτοδιοίκηση ως δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων «έφυγε» το πρωί της Κυριακής σκορπώντας την θλίψη. Χαρακτηριστικά είναι τα μηνύματα φορέων και προσώπων.

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

Το Δ / Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της εκλεκτής συναδέλφου Χριστίνας Φραγκογιάννη σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε τα εξής: 1ον Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση του  στην οικογένεια της εκλιπούσης. 2ον Να κατατεθεί το ποσό των 150 ευρώ στην μνήμη της στο ΚΗΦΑΜΕΑ

Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της θλιβερής είδησης για το θάνατο της Ιατρού  Χριστίνα Φραγκογιάννη -Τσάφαρη, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και αναφέρει σχετικά : Μια δυναμική Χανιώτισσα γιατρός έφυγε νωρίς από τη ζωή με σημαντική προσφορά στα κοινά του τόπου της,  με μεγάλη προσφορά στο συνάνθρωπό της, τόσο μέσα από το ιατρικό της λειτούργημα όσο και από την ενασχόλησή της με τα κοινά  όπου διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και Δημοτική Σύμβουλος επί σειρά ετών. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια της .

Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε δήλωσή του εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της αγαπητής γιατρού και αυτοδιοικητικού, Χριστίνας Φραγκογιάννη. Η Χριστίνα Φραγκογιάννη προσέφερε επί σειρά ετών στην αυτοδιοίκηση και τα κοινά, διατελώντας δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Άνθρωπος με ήθος και ακέραιη προσωπικότητα, μέσα από το ιατρικό της λειτούργημα και την ενασχόλησή της με τα κοινά στήριξε μέχρι τέλους την έννοια της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και την πίστη σε αξίες, ιδέες και ιδανικά.  Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγο, την κόρη και τους οικείους της εκλιπούσης. Αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής στη Χριστίνα Φραγκογιάννη αναβάλλουμε την προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα 29/8/2016, συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 30/8/2016, στις 18.00. Παράλληλα, ορίζουμε έκτακτη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου για σήμερα, στις 14.30, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την οφειλόμενη απόδοση τιμής. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία, ενώ αντί στεφάνου θα προταθεί η κατάθεση χρηματικού ποσού για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

7η ΥΠΕ Κρήτης

H Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την είδηση του θανάτου της ιατρού Χριστίνας Φραγκογιάννη- Τσάφαρη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο μισεμό της ιατρού Χριστίνας Φραγκογιάννη- Τσάφαρη. Ο θάνατος χτύπησε και πάλι την πόρτα της ιατρικής οικογένειας και αυτή τη φορά της Χανιώτικης κοινωνίας, για να πάρει μαζί του ένα κομμάτι της καρδιάς μας. Μια εξαίρετη προσωπικότητα, μια γυναίκα ιδιαίτερα δυναμική, ένα διακεκριμένο μέλος της Ιατρικής κοινότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης: Τη  Χριστίνα Φραγκογιάννη- Τσάφαρη που πράγματι υπηρέτησε πιστά τον όρκο του Ιπποκράτη, αλλά και το κοινωνικό σύνολο με ψηλό αίσθημα ευθύνης στην αξία άνθρωπος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει. Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Αδελφότητα Μικρασιατών Ν.Χανίων «Αγ. Πολύκαρπος»

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Μικρασιατικών Ν. Χανίων « Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ» εκφράζει την οδύνη των μελών της, για τον άδικο χαμό της προσφιλούς Χριστίνας Φραγκογιάννη, σημαντικού μέλους τόσο της Αδελφότητας, όσο και της  κοινωνίας των Χανίων. Η Χριστίνα τιμώντας την μικρασιατική καταγωγή της, κράτησε ψηλά τις αξίες των προγόνων της, και βοήθησε την Αδελφότητα  να  πραγματοποιήσει κάποια από τα όνειρα των Μικρασιατών. Σαν ιατρός βρέθηκε συχνά, ανθρώπινα,  δίπλα στους συμπολίτες της με αγάπη και είναι στις καρδιές μας, για το ήθος και την προσωπικότητα της της. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 5 το απόγευμα στον ναό του Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά και θα ταφεί στο νεκροταφείο του Αγίου Λουκά Χανίων. Περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη στο flashnews.gr